De B4 blijft op koers!

Thesio ICT Proffesionals

Delta Sport B6 – FCD B4 0-3

Afgelopen zaterdag moesten wij uitspelen tegen de nummer 2 van dat moment Delta Sport. Omdat wij bovenaan staan heb ik de jongens op scherp gezet door uit te leggen dat Delta Sport nog 1 kans had op kampioenschap en dat was door ons te verslaan. Het bleek achteraf een goede zet. We begonnen scherp aan de wedstrijd en drongen Delta Sport al snel terug op eigen helft. In de 5e minuut was het al raak. Bjorn stuurde Samir met een slim steekpasje richting de goal en deze schoot de bal droog in de hoek(0-1). Delta sport kreeg werkelijk geen poot aan de grond door het sterke blok op het middenveld waar Ronan heer en meester was samen met Fawzi, Taoufik en Dave. In de 15e minuut een pas van achteruit van Jean en Samir werd wederom diep gezonden en weer liet hij de keeper het nakijken waardoor we met 2-0 de rust ingingen.

In de rust heb ik niet veel gezegd behalve dat ze goed bezig waren en dat ze vooral scherp moesten blijven. Dat scherp blijven dat bleek wel even moeilijk te zijn want Delta Sport kreeg al snel een paar grote kansen. Gelukkig hebben we met Colin een rots in de goal staan maar hij zou ook deze wedstrijd de nul houden. Spel golfde op en neer en 5 minuten voor tijd was er dan de beslissing: De bal werd afgeslagen door een Delta Sport verdediger en de bal kwam rollend de kant van Bjorn uit. Bjorn die dacht niet lang na en had al gezien dat de keeper iets voor zijn goal stond en schoot met een strak schot de bal over de keeper in de verre hoek( 0-3). Wat een prachtig doelpunt en wat een fantastisch cadeau voor het team wat keihard heeft gewerkt voor deze overwinning. Als coach en begeleiding (Anita) zijn wij enorm blij zijn met zo’n inzet die het hele team liet zien.