C5 dendert over Hercules heen

van der Klift Kapsalon Driebergen

Na een gelijkspel in de eerste wedstrijd, een kleine nederlaag in de tweede, werd in de derde wedstrijd de eerste overwinning geboekt uit bij Jonathan (0-16). Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd thuis tegen Hercules C8 op het programma. Voor ons team de eerste keer dat we het nieuw aangelegde hoofdveld mochten spelen. De uitgelezen mogelijkheid om ons van onze beste kant te laten zien.

Ondersteund door Sander, Dave en Nick werd de wedstrijd gestart en vanaf het eerste moment was het duidelijk dat spelers van FC Driebergen C5 vandaag alleen met een overwinning tevreden waren.

Met prima voetbal  was het FC Driebergen dat continue het spel bepaalde. De weinige keren dat Hercules over de middellijn kwam was onze solide spelende verdediging; Daan Dekker, Hylke, Rik en Jelle, die voor Hercules een niet te doorbreken barrière bleek.

Al snel kwamen we op 1-0 door een snelle actie van onze sterk spelende linksbuiten Lennart die op zijn wenken bediend werd door ons vaste aanspeelpunt voorin; Niels. Hercules drong nog even aan en kwam zelfs bijna op gelijke hoogte, maar hun inzet werd door onze keeper Jurrie gekeerd.

De 2-0, welke keurig door onze rechtsbuiten Bas werd ingeschoven, volgde daarna. Het was inmiddels duidelijk bij het talrijke publiek dat een stevige overwinning in de maak was. Verdere scoreverloop 1e helft: 3-0 Jelle (penalty) Dave 4-0

Trainer Ed bleef scherp coachen en zorgde ervoor dat de mannen met ‘overtuiging en goed gepositioneerd’ bleven spelen. Het middenveld bestaande uit Edison, Daan en Marco werden in de rust bijgestuurd door Ed om meer aan de bal te komen. Dit bleek de sleutel tot een mooie voortzetting in de 2e helft.

De doelpunten die daarop volgden: 2e helft: Dave 5-0 Lennart 6-0 Dave 7-0 Hylke 8-0 Jelle 9-0 Jelle 10-0 Daan van der Grift 11-0 Dave 11-1 Hercules 12-1 Dave

Een prima prestatie deze wedstrijd heren waarbij er positief en sportief is gespeeld; gefeliciteerd!

Volgende week staat de uitwedstrijd op het programma tegen DEV C2,  2e in de poule, kijken of we in deze wedstrijd de huidige vorm kunnen voortzetten.