Dubbele cijfers D2 tegen Jonathan

van Raalten Bouwadvies

Afgelopen zaterdag waren er alleen maar lachende gezichten te zien bij de D2. Na een moeizame competitiestart, was er eindelijk reden om feest te vieren voor het compleet eerstejaars D-elftal. Jonathan D6 werd maar liefst met 10-0 opzij gezet op eigen terrein.

De formatie van Jelle en Frank begon in een gewijzigde opstelling aan de wedstrijd. Met de afwezige Tobias en Wouter en de geblesseerde Stijn was het een beetje puzzelen met de opstelling. Vorige week was in de tweede helft al even geëxperimenteerd met Luuk op het middenveld en met die tactiek werd vandaag ook begonnen. Ook de normaal als verdediger spelende Jort schoof een linie naar voren, zodat hij met zijn uitstekende schot ook uit de 2de lijn gevaarlijk kon worden.

De D2 startte direct fel aan de wedstrijd en dat werd dan ook meteen beloond. Met een mooie slalom door het hart van de Jonathan defensie maakt Sam binnen 2 minuten de 1-0! Niet veel later kwam via een mooi uitgespeelde aanval ook de 2-0 op het bod, opnieuw van de voet van Sam. Het veldoverwicht was aanwezig en de vroege voorsprong gaf de jongens duidelijk vertrouwen. Uit alle hoeken werd geschoten, waarmee de goalie van Jonathan flink werd getest. Via Douwe, opnieuw Sam (een hattrick!), Luuk N. en Nawfal werd de ruststand bepaald op 6-0. Een heerlijk uitgangpunt.

De trainers hamerde in de rust op het goed in de organisatie blijven spelen, natuurlijk wil iedereen gaat scoren, maar als we bleven spelen zoals aan het begin van de wedstrijd, dan zou dat vanzelf komen. Om achterin het meer vast te zetten en om Mounir, die tot dan toe centraal achterin speelde, de ruimte te geven op ‘nummer 10’ wisselende Luuk N. en Mounir van plaats.

De tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Het was FC Driebergen dat vol op de aanval speelde met mooie passes van Luuk A en de ingevallen Laurens. Achterin hielden Teike, Luuk N., Ole en Eray de boel goed dicht. Ook keeper Guus was goed attent op (volgens ons buitenspel) een goede uitbraak van Jonathan. In het andere doelgebied liepen de gemoederen bij de verdedigers hoog op. Nadat een van hun spelers over de bal struikelde en de scheidsrechter niet affloot werd het een van de Zeistse spelers te veel. Hij pakte boos de bal op in de 16 en gooide hem weg. De scheids kon maar een ding doen en dat is de bal op de stip leggen. Luuk N. was koelbloedig vanaf 11 meter en scoorde zijn 2de van de middag. De wissel met Mounir pakte ook goed uit, want met twee doelpunten was hij in de tweede helft de gevierde man. Sam prikte nog even zijn 4de doelpunt mee, waardoor de eindstand op 10-0 uitkwam.

Dit moest natuurlijk gevierd worden, dus iedereen werd getrakteerd op een patatje bij de lunch. Nu kijken of we deze lijn ook kunnen doortrekken naar volgende week!