E5 heeft moeite met hekkensluiter

Glaspunt Driebergen

Na de bekerwedstrijd van vorige week was afgelopen zaterdag weer een gewone competitiewedstrijd. De E5 moest uitspelen tegen hekkensluiter VRC E4. Op papier een gelopen race, maar dat viel toch enigszins tegen.

VRC trapt af maar verliest direct de bal aan de E5 die naar voren wil spelen. Maar door een tackle door VRC wordt die aanval afgebroken. Jenna neemt de vrije trap en schiet hoog. De bal komt voor het doel waar een speler van VRC de bal zelf in het doel tikt. De 0-1 staat binnen een minuut op de borden.

Een minuutje later is het Floris die met buitenkant rechts de bal een tikkie geeft naar Jenna. Zij speelt de bal rechtsvoor waar Julius loopt. Julius schiet de bal naar Yigit, Yigit naar Mats en Mats schiet de bal te hoog richting doel. De bal komt op de lat.

Jenna speelt in de vierde minuut de bal naar Mats. Hij komt bijna helemaal tot aan de achterlijn en schiet voor het doel langs naar Yigit, maar die kan er net niet bij. De keeper van VRC trapt uit en een tegenaanval van VRC komt op gang. Via de rechterkant komen ze op de helft van de E5. De rechter aanvaller kan een voorzet geven, maar de spits van VRC schiet de bal hoog over.

De E5 is weer aan de beurt. Mats krijgt alle ruimte van VRC en komt van halverwege het veld helemaal tot aan het doel. Hij speelt echter niet af en probeert het zelf, maar de keeper houdt de bal tegen. Door een slechte organisatie van de E5 kan VRC weer helemaal doorstomen naar het doel. De bal wordt echter naast getikt en de corner die er op volgt wordt netjes gevangen door Damian. Een minuutje later probeert VRC het weer met een afstandschot, maar die verdwijnt naast het doel.

Dan is het de E5 die het weer probeert doordat Yigit de bal weer helemaal voor het doel krijgt. Door goed verdedigend spel van VRC raakt hij de bal kwijt. Het is Prosper die de bal weer kan afpakken en helemaal naar Mats schiet die vrij staat. Mats schiet de bal rustig in het doel: 0-2.

De twee ploegen zijn zeer aan elkaar gewaagd. De E5 heeft het moeilijker dan bij andere wedstrijden. De ballen komen niet zo ver en de verdediging van VRC doet zijn werk naar behoren. Toch is er in de twaalfde minuut weer een kans voor de E5 wanneer Jenna de uittrap van de keeper van VRC opvangt. Ze kan de bal aan Julius geven die de bal het doel in schopt: 0-3. Na de aftrap probeert de E5 direct weer druk te zetten, maar Yigit krijgt de bal niet goed aangespeeld en VRC gaat direct in de tegenaanval. De bal wordt voor het doel onderschept door Prosper die de bal teruggeeft aan Damian. Twee minuten later hebben we weer dezelfde situatie en Prosper redt weer de bal.

De bal uit een corner voor VRC wordt door Jenna weggewerkt en ze schiet naar voren waar Yigit de bal op zijn voet krijgt, maar tegen de keeper schiet. De verdediging van VRC is taai en de E5 komt er nauwelijks doorheen. Sterker nog, zodra de E5 bij het doel van VRC komt, kan VRC direct weer helemaal doorstomen naar het doel van de E5.

De E5 blijft proberen en Thijn kan de bal op Yigit spelen die net voorlangs naast schiet. Een minuut later is het Jenna weer die de bal naar Thijn speelt. Hij verliest echter de bal aan VRC, maar Jenna onderschept direct weer, maar schiet over. De ballen gaan er maar niet in en tot de rust zijn er nog drie momenten voor zowel de E5 als VRC die gevaarlijk zijn, maar geen resultaat hebben.

Na de rust mag de E5 afstrappen. Hopelijk hebben de trainers goed gecoacht in de rust. Als het aan Mats ligt, blijft de E5 druk houden, want hij kan direct weer helemaal langs de rechter buitenlijn voor het doel komen. Een mooie voorzet op Yigit, maar Yigit schiet naast. Even later komt een hoge bal vanuit een corner op de voeten van Yigit, maar nu schiet hij over. Het zit Yigit vandaag niet mee.

Dan is het Quinten die de bal op Yigit speelt. Yigit speelt over naar Mats, maar de bal is te kort en VRC onderschept en komen bij het doel van VRC. Jenna verdedigt niet goed en VRC kan scoren: 1-3. Dan maakt de E5 nog hands, maar de vrije trap die volgt gaat over de muur zo in de handen van Damian.

Damian rolt de bal naar Floris en Floris schiet een mooie verre bal naar Yigit die met een klein tikje de bal naar Mats speelt. Mats kan bij het doel komen en doet wat hij moet doen: 1-4. En weer is het de E5 die de aanval opzet met Quinten op links. Hij speelt de bal naar Mats en Mats probeert het zelf, maar de keeper staat nog tussen de bal en het doel. De keeper laat de bal echter los en dat is voor Yigit de mogelijkheid om de bal direct naar Thijn te tikken die gedecideerd de bal tegen het achternet schiet: 1-5.

De doelpunten vallen wel, maar het spel is nog niet zoals we eerder van de E5 hebben gezien. De E5 is duidelijk niet gewend aan het ietwat drassige grasveld. Ook het ontbreken van organisatie bij VRC  Toch is het Quinten weer die Thijn kan aanschieten. Thijn zet voor naar Yigit, maar hij schiet keihard over.

In de 34e minuut kan Mats weer een rush maken en speelt de bal goed over naar Yigit die de bal er nu goed intikt: 1-6. VRC laat het er niet bij zitten en kan een paar keer voor het doel van de E5 komen en schieten, maar zonder resultaat. Totdat VRC een corner krijgt. De bal komt voor het doel terecht en een aanvaller van VRC laat de kans niet onbenut: 2-6.

Prosper geeft een lange bal op Julius. Julius geeft een mooie pass aan Mats en hij kan alleen op het doel af rennen en schiet de bal langs de keeper: 2-7. De bal zit er nog niet in of VRC scoort direct een tegendoelpunt: 3-7. Na de aftrap volgt een uitbal. Floris gooit naar Julius die wederom de bal bij Mats kan krijgen. Mats geeft voor op Thijn en Thijn schiet met een puntertje de 3-8 binnen.

In de 45e minuut is de verdediging van de E5 niet goed georganiseerd. Er staan zelfs drie keepers in het doel als VRC kan schieten. Damian ziet daardoor niet waar de bal vandaan komt en VRC kan weer een puntje bijschrijven: 4-8. Drie minuten later is het Prosper die helemaal naar voren kan lopen. Hij geeft voor aan Thijn die de bal op de keeper schiet. De keeper laat los en Thijn kan de 4-9 scoren dat tevens de eindstand is.

VRC heeft goed gespeeld en het de E5 niet makkelijk gemaakt. Gelukkig heeft de E5 scorend vermogen genoeg om ook deze wedstrijd naar hun hand te zetten.