E5 bekert verder

Paul Brink Advies

Afgelopen zaterdag was een spannende dag. Onze E5 moest een bekerwedstrijd spelen tegen Sporting 70 E3. Samen met Hercules E6 had de E5 4 punten uit twee wedstrijden. Omdat Hercules E6 tegen Delta Sports ’95 E5M moest spelen en de E5 daar met 16-0 en Sporting met 0-18 van had gewonnen, was de berekening snel gemaakt. De E5 moest winnen en uitgaande van een winst met 0-18 door Hercules E6, zou de E5 met minimaal 9-0 moeten winnen. De druk lag dus op de schouders van onze jongens/meisje.

Om 12.00 uur trapt Sporting af. De wedstrijd begint lauw en beide ploegen tasten elkaar af. Pas na twee minuten komt Sporting voor de goal en krijgt een corner, die in tweede instantie bijna tot een doelpunt leidt. De bal gaat het zijnet in.

De wedstrijd gaat gelijk op, alhoewel Sporting iets beter lijkt. In ieder geval blijven ze druk zetten. Toch is het Thijn die in de zevende minuut met links op de keeper kan schieten. De bal wordt naast gestompt en de corner die Julius neemt verdwijnt ook naast het doel. Even later komt Jenna middendoor en schiet naar Mats die rechts staat. Mats schiet echter voorlangs het doel.

In de twaalfde minuut krijgt de E5 weer een corner. Thijn schiet de bal laag over de grond naar Floris, maar Floris schiet tegen een verdediger van Sporting aan.

Het is drie minuten later als Mats kan uitbreken en de bal mooi op Yigit kan spelen die vrij rustig op de keeper afloopt en de bal in de linkerhoek schiet: 0-1. De kop is er af, maar zo redt de E5 de negen doelpunten niet. Sporting blijft druk zetten, maar het is Jenna die elke keer de aanvallers weet te stoppen.

Dan is het Julius die de aanval opzet en de bal naar Yigit kan spelen. Yigit ziet Mats vrij staan en die kan op zijn beurt de bal keurig het doel in laten verdwijden: 0-2. Niet veel later komt de stand op 0-3 te staan als Jenna de bal bij Floris weet te krijgen die als rechter verdediger goed opkomt. Floris kan vervolgens Julius aanspelen. Julius schiet en de keeper kan de bal niet houden en tikt hem weg. In tweede instantie is het Yigit weer die de bal alsnog binnenschiet.

De E5 gaat soepeler spelen en laat ook beter spel zien met mooi combinatievoetbal. Yigit geeft een hoge voorzet op Mats, maar Mats is of te klein, of de bal is te hoog, hij kan er niet bij. Sporting komt toch weer op de helft van de E5 en het is Floris die goed verdedigt en de bal naar Julius schiet. Julius schiet terug naar Prosper die door het midden naar voren kan lopen. Hij geeft de bal af aan Mats die de bal eerst moet controleren voordat hij, omsingeld door verdedigers, de bal in de rechterhoek schiet: 0-4.

Het is rust en het is nog niet bekend wat Hercules heeft gedaan, dus de spanning blijft.

In de tweede helft gaat Sporting vol gas van start. Ze kijken natuurlijk tegen een achterstand aan. In de 27e minuut geven ze een hoge bal voor en Sporting kan de 1-4 scoren. Niet veel later krijgt de E5 een corner. Yigit neemt hem, maar de bal gaat helemaal terug naar de helft van de E5 en het is Damian die ver uit zijn doel moet lopen om de bal weg te schieten.

Dan is het Thijn die de bal terugspeelt naar Damian die de bal vervolgens in de voeten van Sporting speelt. Een doelpunt volgt: 2-4. Sporting voelt dat ze kansen heeft en voert de druk op. Maar het is Thijn die de bal via de rechterkant kan voorzetten op Julius die de bal zonder pardon achter de keeper legt: 2-5.

De wedstrijd gaat nu een paar minuten lang gelijk op. Prosper kan de bal aan Yigit kwijt die links helemaal vrij staat. Yigit geeft hem voor op Mats die vervolgens met buitenkant rechts de bal tegen de keeper schiet. In tweede instantie heeft de keeper de bal klemvast.

In de 44e minuut krijgt Sporting een corner. De bal wordt weggestompt door Damian, maar komt voor de voeten van een aanvaller van Sporting die keihard uithaalt: 3-5. Dit zijn toch niet de cijfers die de E5 laten doorgaan in de bekercompetitie.

Dan is het Prosper die een uitbal naar Mats gooit. Die geeft een tikkie naar Thijn en Thijn schiet, maar de bal gaat net naast. Een volgende aanval heeft meer effect als Thijn de bal aan Mats kan afgeven. Mats loopt het strafschopgebied in en kan makkelijk scoren: 3-6.

Hoewel de officiële speeltijd al verstreken is, kan Thijn toch nog een half veld overrennen en hij komt met de bal tot aan de achterlijn. Een mooie voorzet op Yigit die de bal met een knal het doel in schiet: 3-7. De scheidsrechter fluit af.

Inmiddels is bekend dat Hercules gewonnen heeft met 1-6. Dit betekent dat de E5 op doelsaldo bovenaan in de poule staat en doorgaat in de bekercompetitie.