FC Driebergen krijgt geen gelijkspel bij start seizoen

van Raalten Bouwadvies

De streekderby tegen Jonathan betekende tevens de start van het nieuwe voetbalseizoen 2016/2017 in de 3de klasse D. Met diverse nieuwe spelers begon trainer Raymond van der Kort vol vertrouwen aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten was FC Driebergen gevaarlijk en een schot van Helder Pedro Salazo wordt gehouden door de keeper van Jonathan. In de 10de minuut een grote kans voor Jonathan en tevens de eerste gele kaart voor de bezoekers. Er volgen kansen over en weer en in de 23ste minuut een gele kaart voor aanvoerder Michel Hoekstra. Ook weer een gele kaart voor Jonathan in deze rommelige periode. Dan uit het niets een gevaarlijke aanval van Jonathan de bal verdwijnt in de verre hoek bij doelman Michel van Bruggen. 0-1. Voor rust nog diverse kleine kansjes voor beide elftallen, maar de stand blijft zo.

In de rust wordt Jeffrey Veenendaal vervangen door Jelle Adema. Ook in de eerste 10 minuten van de 2de helft krijgt FC Driebergen kansen en in de 55ste minuut moet de bal in het Jonathandoel, maar Helder PS schiet hopeloos naast. Ook is Thomas Meeles vervangen en komt Paul van Hofwegen in het veld. In de 57ste minuut een goede actie van Jelle Adema en hij wordt neergehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter wijst naar de stip en Glenn Molenaar schiet FC Driebergen naar 1-1. Wegens “gedrag” krijgt hij wel een gele kaart.

In 65ste minuut een blessure voor Jerry Agterberg en Jonathan gaat 2x wisselen. Twee kansen krijgt FC Driebergen, maar de hoge voorzetten komen niet aan. Ook 2 gevaarlijke vrije trappen van Jonathan in de 75ste minuut, maar de bal gaat naast het doel. Een goede aanval van Jonathan op rechts en met een droge knal verdwijnt de bal achter de FC-doelman. 1-2 in de 80ste minuut. Na diverse “opstootjes” in het veld wordt Fabian Roelofs vervangen door Erik van Eckeveld. Ook de kopbal van Paul van Hofwegen treft geen doel en FC Driebergen krijgt nog twee kansen, maar de gelijkmaker blijft uit. Zo krijgt FC Driebergen te weinig in deze wedstrijd.

Volgende wedstrijd: 10 sept 2016 om 14.30 de uitwedstrijd tegen Bunnik 73.