FC Driebergen verslaat VRC 3-2

Thesio ICT Professionals

In een zeer aantrekkelijke wedstrijd heeft FC Driebergen in de eerste wedstrijd van 2014 een benauwde maar verdiende overwinning behaald op VRC met 3-2.

In de eerste 10 minuten had FC Driebergen al 3 corners mogen nemen maar leverde niet veel op hierna werd VRC sterker mede door het slordig uitspelen van de achterhoede van FC Driebergen ,die hadden veel pech met de ballen steeds weer in de voeten van tegenstander te spelen. Hierdoor kwam VRC meer in hun spel zonder echt gevaarlijk te worden.

Het eerste wapenfeit kwam er na 23 minuten toen FCD een vrije trap kreeg te nemen op 20 meter afstand van het doel.

Maar deze mogelijkheid wer niet benut de bal ging net over het doel van de uitstekende keeper van VRC. Maar het was toch FC Driebergen dat de leiding nam. de zeer goed spelende Robin Notenboom was zijn tegenstander op rechts te snel af en zijn uitstekende voorzet werd heel beheerst door Elmar van Doorn (die zijn opwachting weer in de Driebergse elf mocht maken) achter de VRC doelman geschoten 1-0 de klok wees de 30e minuut aan. Een minuut later een soort gelijke aanval die werd door diezelfde speler net naast geschoten.

FC Driebergen bleef met aantrekkelijk voetbal het de tegenstander lastig maken ,wat in de 36e minuut resulteerde in weer een aanval over rechts waar een vrije trap bij Robin Notenboom belande en diens voorzet werd koelbloedig door Midas de Wildt afgerond 2-0. Een lekker gevoel zo vlak voor de rust. Rust 2-0

Direct na de aftrap werd Pascal van Doorn met een diepe bal beloond en stevende op de keeper af maar zijn grote kans belande naast het doel.

Na deze schrik kreeg VRC steeds meer de overhand met verzorgd voetbal ,probeerde ze snel de aansluit treffer te scoren ,wat ook in de 58e minuut met een mooie aanval keurig werd afgerond 2-1. De aanhang moest tot de 74e minuut wachten voor de eerste mogelijkheid voor het doel van VRC en het was wel weer het zelfde patroon ,Robin Notenboom snelde op rechts voorbij zijn tegenstander en diens voorzet werd maar net gemist door Elmar van Doorn.

In de 78e minuut kwam FC Driebergen op een 3-1 voorsprong ,een bal kwam plots binnen in de 16 voor de voeten van Pascal van Doorn die beheerst uithaalde onhoudbaar voor de doelman.

Maar het werd in de slotfase van de uitstekend leidende arbiter de Groot uit Soest toch nog billen knijpen doordat in de 88e minuut uit een scrimage het nog 3-2 werd. Maar ondanks de terechte 7 minuten blessure tijd leverde dit duel toch 3 verdiende punten behaald door een met veel inzet spelend team.

Zaterdag as 25 januari de uitwedstrijd tegen en bij FC de Bilt aanvang 14.00 uur