FC Driebergen VR1 sluit 1e seizoenshelft af met overwinning

Thesio ICT Professionals

FC Driebergen VR1 reisde zaterdag 10 december af naar Harderwijk voor de uitwedstrijd tegen VVOG VR1. Eerder dit seizoen hadden de Driebergse vrouwen de thuiswedstrijd met 5-0 gewonnen, maar na vorige week hadden we wel geleerd dat in het verleden behaalden resultaten geen garantie voor de toekomst bieden. Het belang van de wedstrijd was duidelijk, om mee te kunnen blijven doen in de top van de competitie moest er vandaag gewonnen worden.

Driebergen begon goed aan de wedstrijd en dat leidde binnen 5 minuten al tot een grote kans waarbij Ezgi met de bal aan haar voet het strafschopgebied binnen liep en werd neergehaald, maar volgens de scheidsrechter was dit niet genoeg voor een penalty. Vlak daarna ook een gevaarlijk moment aan de andere kant van het veld toen VVOG een gemakkelijk gegevens vrije trap mocht nemen op de hoek van de 16-meter, maar Rianne kon de bal makkelijk opvangen. Even later was er een goede aanval van Driebergen waarbij Ezgi de verdedigers van VVOG allemaal het bos in stuurde maar helaas niet kon scoren. Vlak daarna weer een aanval waarbij Roos mee opkwam aan de linkerkant en een prima voorzet afleverde bij Chantal, maar de keeper kon de poging van Chantal nog net uit de hoek tikken. Uit de corner was het wel raak, de bal werd vanaf links door Kim geschoten en Irene kopte hem onder de keeper door de hoek in. Zo konden de Driebergese dames met een terechte voorsprong de rust in.

VVOG kwam echter een stuk scherper uit de rust dan FC Driebergen want voordat de 2e helft goed en wel begonnen was, lag de bal al achter Rianne in het net. Na deze tegenslag waren de Driebergse dames de draad kwijt, het spel werd erg onrustig en slordig en Driebergen kwam niet meer aan goed voetballen toe. Daardoor duurde het ruim 20 minuten voordat Driebergen weer een fatsoenlijke aanval op kon zetten waarbij Kim doorging tot de achterlijn en voorgaf op Masja maar die kwam net niet tot een schot.

Tien minuten voor tijd werd het nog moeilijker voor Driebergen toen Ezgi met een rode kaart het veld moest verlaten en Driebergen dus met 10 man verder moest. Maar gelukkig zijn er altijd nog de meiden van MO17-1 om te helpen waar nodig, en ook Isabel was niet te beroerd om haar steentje bij te dragen. Via een mooie aanval die begon bij Kim, via Irene die met een hakje de bal aan Chantal meegaf, kon Isabel bereikt worden die door de verdediging van VVOG klaarblijkelijk was vergeten want ze stond helemaal vrij aan de linkerkant van het veld. Isabel bedacht zich geen moment en haalde uit en zag zo de bal achter de keeper van VVOG verdwijnen. Zo stapten de Driebergse vrouwen ondanks de moeizame tweede helft toch als winnaar van het veld en gaat FC Driebergen VR1 als nummer 3 van de competitie de winterstop in. Op 11 februari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Delta Sports VR2.