FC Driebergen vrouwen houden stijgende lijn vast

Heiko Gorter Makelaars

Afgelopen weekend werd afgereisd naar Ede, waar het 3e vrouwen team van DTS’35 onze tegenstander was. Van te voren wisten we weinig van deze ploeg, waardoor we ons optimaal moesten concentreren op deze strijd.

Het Driebergse team begon door het niet mee kunnen spelen van keepster Floor en linksachter Gabrielle op papier enigszins verzwakt tegen het team van DTS.  De 1e helft was een strijd tegen 11 dames van DTS en een straffe vervelende wind tegen. Het Driebergse team begon goed, met Tamara in de goal als stand in voor Floor en Ellen op de linksachter positie, Tamar speelde op haar vertrouwde plek in de laatste linie en Maud centraal op het middenveld.

De Driebergse dames drongen direct aan, wat in de 5e minuut een corner opleverde. Esther nam de corner die door wind veel snelheid kreeg, Anne probeerde in een uiterste poging met de knie de bal in het doel te werken, maar de bal vloog rechts naast het doel. Na 10 minuten leed de Driebergse ploeg onnodig balverlies op het middenveld, waardoor DTS oprukte naar het doel.  De Driebergse verdediging was ook even niet scherp in het uitverdedigen;  waardoor de bal voor de voeten belandde van de spits van DTS die koeltjes en onhoudbaar voor doelvrouw Tamara de 1-0 inschoot. Deze 1-0 achterstand deed het Driebergse team beseffen, dat er nog harder gestreden moest worden.   Het team van DTS werd achteruit gedrongen en dit leverde al vrijwel direct een 100% kans voor Anne die door de prima voorzet van Esther werd vrijgespeeld; echter de doelvrouw van DTS bokste het schot naast het doel, wat een corner opleverde. De corner van rechts werd door Esther snel genomen en belandde via via voor de voeten van Laurien, die meteen uithaalde, maar de bal draaide net naast en over de kruising.

In de 25e minuut werd een aanval van DTS prima door Ellen onderschept, de bal werd via Maud en Irene direct op de linkerflank gespeeld, waar Esther een prima voorzet gaf en de aanstormende Chantal de bal voor het inschieten had, maar ze raakte de bal wat slapjes, waardoor het schot naast het doel hobbelde.   Even later weer een aanval via links, waar Esther het strafschopgebied via onze linkerkant aansneed en even in een ooghoek keek of er speelsters ongedekt stonden en toen besloot uit te halen, de bal vloog helaas in het zijnet.

Na 32 minuten een prachtige aanval via Thirza in de loop  bij Lisette, die Maud zag gaan en direct doorgaf aan Anne, die recht op de keepster afstevenend van achter werd gehaakt. De scheidsrechter floot direct voor een strafschop, die door Tamar genomen moest worden. Tamar legde de bal op de stip en met een korte aanloop werd de bal mooi links in de hoek geschoten, wat de volledig terechte 1-1 betekende. De Driebergse coach wisselde de moe gestreden Chantal voor Helen, wat voor nieuwe impulsen van de rechterkant moest zorgen. FC Driebergen voelde dat er meer mogelijk was net voor de rust en drong aan, wat in de 41e minuut leidde tot een prachtige aanval via Irene, Maud die Anne wegstuurde en met een prachtige slalom loodste Anne zich langs de verdediging van DTS en rondde mooi in de rechterhoek af 1-2.

In de 2e helft moest met de sterke wind in de rug, de score opgevoerd worden. De Driebergse vrouwen namen direct weer het initiatief, wat al snel tot een corner leidde. Nu waren het de DTS dames die de bal niet wegkregen en wederom tot corner verwerkten. De 3e corner op rij van Esther bracht succes, want de bal belandde bij Anne, die uit de draai prachtig de bal in de rechterhoek schoot 1-3.

Na een kwartier in de 2e helft een aanval vanaf de linkerkant, waar Irene naar binnentrekkend de bal aangespeeld kreeg, zij zag op haar beurt Chantal vertrekken en vond met een pracht diagonaal pass door de verdediging Chantal, die wederom met een slap schot, de bal met een zacht rolletje tot ieders verbazing in de uiterste rechterhoek van het doel zag verdwijnen 1-4. De DTS dames kwamen nog 1 keer echt gevaarlijk voor Tamara, maar de bal schoot links voorlangs het doel.

De 26 en 27e minuut leverde nog 2 kansen op voor Anne, maar tot 2x keer toe stond de Edense keepster in de baan van het schot. In de 35e minuut een aanval via onze rechterkant waar Helen de bal op snelheid meenam en via Maud bij Anne liet belandden, die zich al worstelend door de verdediging vocht en mooi de 1-5 en daarmee haar 3e doelpunt deze middag aantekende.

Dames dit was een prima teamprestatie, waarin we Tamara bedanken voor haar opoffering om de positie onder de lat in te nemen, Ellen complimenteren met een uitstekende wedstrijd op de linksachterpositie en  Anne met haar belangrijk aandeel in de score en rest van het team te complimenteren met de prima teamprestatie met name in de 1e helft, waarin een uitstekende basis werd gelegd om in de 2e helft verder toe te kunnen slaan.

Dit weekend reizen we weer af naar Ede om dan het onbekende Blauw Geel te treffen.