FC Driebergen wint Heuvelrugderby tegen DEV

Grafisch Dienstencentrum Driebergen

Vandaag was een heerlijke lentedag en dan was er ook nog eens een mooi affiche qua voetbal: DEV tegen FC Driebergen. Een echte ‘zespunten’ wedstrijd. Zou DEV winnen dan zou het FC Driebergen naderen tot 4 punten en mocht FC Driebergen winnen dan zouden zij een beslissend gat slaan.

Iets na half drie floot scheidsrechter Maas voor het begin van de wedstrijd. Twee fluitjes later was het 0-1 voor FC Driebergen. Een vrije trap viel zomaar bij de tweede paal voor de voeten van Paul van Hofwegen die de bal binnen tikte. FC Driebergen ging gelijk door en zette druk op DEV. Na een minuut of tien zakte de wedstrijd echter een beetje in. Er waren veel blessurebehandelingen en het tempo lag laag. Daardoor ontstond een rommelige wedstrijd met veel foute passes en veel balverlies. FC Driebergen was echter de ploeg die via individuele acties toch voor het meeste gevaar zorgde. Zo kopte spits Koen van Dijk naast en had Helder Salazo na een prima individuele actie de 0-2 moeten maken. Zodoende werd de wat matte derby met 0-1 de rust in gegaan.

Na rust was het ineens een echte derby. DEV knokte voor wat het waard was en FC Driebergen liet het eigenlijk een beetje gebeuren. Natuurlijk was FC Driebergen steeds dreigend maar DEV zette door en kreeg de kansen. Na een waarschuwingsschot was het na een kwartier spelen raak toen een cornervariant werd binnengekopt. DEV rook bloed en FC Driebergen stapelde fout op fout. DEV kreeg al snel twee goede kansen maar gelukkig werden deze gemist. Dan volgt een kwartier voor tijd een cruciale minuut die bepalend zou zijn voor de einduitslag. Eerst wordt Koen van Dijk na een 1:1 binnen de zestien meter neergehaald door de keeper van DEV. 100% strafschop maar de scheidsrechter laat doorspelen en 15 seconden later geeft hij DEV wel een (terechte) strafschop. Onbegrijpelijke beslissing maar zoals wel vaker in dit soort situaties is er toch gerechtigheid als DEV de strafschop mist. FC Driebergen kreeg hierdoor ineens de energie terug en weet het tij te keren. DEV moest terug en zag vijf minuten later Koen van Dijk op fantastische wijze een voorzet van Helder Salazo inkoppen: 1-2. De laatste tien minuten waren extreem spannend. DEV gooide alles en iedereen naar voren en FC Driebergen kreeg drie grote kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Het bleef uiteindelijk bij 1-2 maar dat had zomaar ook anders af kunnen lopen.

Volgende week komt koploper Odysseus op bezoek op sportpark de Woerd. Misschien kan FC Driebergen een puntje afsnoepen van de aanstaande kampioen.