Nuttige zege uit bij Hercules 0-3

Heiko Gorter Makelaars

In een slechte wedstrijd heeft FC Driebergen 3 belangrijke punten behaald uit in Utrecht tegen Hercules met 0-3 een stand die reeds bij de rust was bereikt.

Vooral in het begin van de wedstrijd was het Hercules die goed druk naar voren zette en met hun snelle aanvallers het de FC Driebergen verdediging behoorlijk lastig maakte maar de kansen die daar uit voort kwamen niet benutte. Maar FC Driebergen pakte na 6-7 minuten het initiatief over en vooral in de eerste 16 minuten was het de aanvaller Robin Notenboom die van zich liet spreken door zeer actief en snel te zijn wat ook in de 8e minuut de 0-1 opleverde na goed werk van hem kwam de bal bij Tolga Albayrak die zijn kans afgestopt zag maar de rebound keurig werd ingetikt door Jelle Adema.

3 minuten later werd het 0-2 door Robin Notenboom na een kopbal van aanvoerder Paul van Hofwegen. Na deze treffer staakte de aanvals drift van de FC Driebergen voorwaartsen. Het was Hercules die het spel maakte en de pech kreeg dat na 24 minuten hun doelman direct rood kreeg door een zeer wilde actie tegen Pascal van Doorn en het veld werd uitgestuurd daar er geen wissel keeper aanwezig was moest een veld speler het doel gaan verdedigen. Deze speler heeft eigenlijk over de hele wedstrijd genomen geen fout gemaakt. Na toch wat kansen om zeep geholpen te hebben werd het op klokslag van de rust toch nog 0-3 door de beste aanval van de wedstrijd tussen Robin Notenboom en Tolga Albayrak uitstekend en onhoudbaar voor de doelman afgerond. Rust 0-3

Over het tweede gedeelte van deze wedstrijd zijn heel weinig wapen feiten te melden . Hercules ging meer risico nemen en een tegen een ging spelen wat hun goed afging maar van de ruimte die FC Driebergen daardoor kreeg wist men geen gebruik van te maken. En het werd in de loop van deze helft ook nog 10 tegen 10 doordat Tolga Albayrak zijn 2e gele kaart kreeg en ook met rood het veld moest verlaten.
Na alle wissels tegelijk in te brengen hoopte trainer Bert v/d Brom op nog wat meer druk naar voren om een grotere uitslag neer te zetten maar dat gebeurde ook niet en door de kleine kansen die ook Hercules kreeg
maar ook deze niet benutte bleef het ondanks de overwinning een teleurstellende middag voor de vele Driebergenaren.

Zaterdag as 9 november de streekderby tegen Bunnik´73 aanvang 14.30 op ons sportpark De Woerd.