Onverwachte nederlaag voor FC Driebergen

Thesio ICT Professionals

In een mindere wedstrijd vergeleken bij de laatste 3 competitie wedstrijden waar met fris en goed combinerend voetbal de tegenstander klem werd gezet heeft de Driebergse formatie dure punten thuis tegen Hercules laten liggen .

Absoluut een onnodige nederlaag die de ploeg op de ranglijst weer deed dalen. In het begin leek alles nog wel mee te vallen met toch wel wat kansen voor Tolga Albayrak in de 9e minuut en in de 16e minuut van Gerwin v/d Klift en de 17e minuut een kansrijke kopbal van Elmar van Doorn in handen van de keeper van Hercules.

Met een paar spelde prikjes van Hercules leek FC Driebergen toch geen makkelijke middag te krijgen en na de 22e minuut toen Robin Notenboom een goede kans zag verdwijnen ook in de handen van de keeper kreeg Hercules meer grip op het spel en de enen aanval na de andere richting doelman Michel van Bruggen liep steeds goed af.

Tot in de 33e minuut na een overtreding rand 16 meter gebied Hercules een directe vrije trap kreeg en de aanvoerder dit buitenkansje uitstekend verzilverde onhoudbaar in rechterhoek van het doel 0-1. Het werd nog erger toen na een domme overtreding vlak voor de rust door Michel Hoekstra binnen het strafschopgebied voor Hercules beloond werd met een strafschop die in derde instantie door de zelfde speler benut werd 0-2. Wat tevens de ruststand werd.

Een heel andere tweede helft waar het voetbal niet beter werd maar er werd wel met meer passie gespeeld. FC Driebergen werd sterker en wachtte met smart op de aansluit treffer die kwam er al bijna in de 50 e minuut toen Dobias Aldenkamp een grote kans miste maar het was in de 57e minuut wel raak door de mee naar voren gekomen rechtsback Thomas Meeles die door voorbereidend werk van de ingevallen Pascal van Doorn beheerst afrondde 1-2.

Het werd weer spannend vooral in de 68e minuut toen Pascal van Doorn gevloerd werd binnen de 16 en de goed leidende arbiter een terechte strafschop aan FC Driebergen gaf. Deze werd echter jammerlijk gemist door Tolga Albayrak die de bal over het doel schoot. Deze zware teleurstelling is de ploeg eigenlijk niet meer te boven gekomen. Door nog 2 wissels toe te passen om nog meer druk naar voren te krijgen met alle risico’s van dien dat Hercules bij de sporadische aanvallen nog een keer zou scoren. Dat lukte niet en ging Hercules zeer voldaan van het veld om de overwinning te vieren met teleurstellende spelers van FC Driebergen liggend op de grasmat.

Door deze uitslag wordt het weer spannend onderaan de ranglijst. Zaterdag 29 maart is een vrij weekend.

Zaterdag 5 april de belangrijke wedstrijd uit bij Bunnik 73 in Bunnik aanvang 14.30