Sterk Focus geeft FC Driebergen geen kans

Onder een heerlijk zonnetje mocht FCD 1 vandaag afreizen naar Culemborg om het op te nemen tegen Focus’07. Beide ploegen zijn slecht begonnen aan de competitie maar hebben daarna de weg naar boven gevonden. De thuiswedstrijd werd een spectaculaire 3-3.

Zowel FCD als Focus begonnen fel aan de wedstrijd en lieten zien dat ze allebei wilden winnen. FCD kreeg na 3 minuten gelijk een cadeautje toen een verre bal slecht werd verwerkt door Focus en Jelle Adema zeer goed doorzette en beheerst binnen schoot. Focus ging echter niet bij de pakken neerzitten en ging zeer gepassioneerd op zoek naar de gelijkmaker. FCD kon het een kwartier lang bijbenen maar vanaf de twintigste minuut kreeg Focus in een kwartier tijd een vrachtvol goede kansen. Zeer goed keeperswerk van Michel van Bruggen en de nodige engeltjes rondom het doel van FCD zorgden ervoor dat er niet gescoord werd door Focus. Tien minuten voor rust was het echter toch 1-1 toen een Culemborger in buitenspelpositie mocht doorlopen en de 1-1 maakte. Dit was tevens de ruststand al had Focus nog zeker twee goede kansen om met een voorsprong de rust in te gaan.

1- 1 met rust en daar had FCD heel erg veel geluk mee. In de rust was er dus veel werk aan de winkel en werd alles eens goed doorgesproken. Met wat nieuw elan en frisse moed moest het in ieder geval beter dan de eerste helft.

De tweede helft was iets beter van FCD. Zonder zelf gevaarlijk te worden kon het wat beter de aanvalsgolven van Focus tegenhouden en werd het wat meer een slag op het middenveld. Focus bleef echter de bovenliggende partij en was degene die aanspraak maakte op een tweede doelpunt. In de 65e minuut was het dan ook raak toen de spits in de draai het net trof. Na deze voorsprong zakte Focus wat meer in en probeerde het wat meer te counteren. Hierdoor kreeg FCD iets meer vat op de wedstrijd maar op een of andere manier wilde het vandaag niet lukken; teveel spelers zaten simpelweg niet in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd probeerde FCD met een aanvallende tactiek nog wat te forceren maar ook dit bood geen soelaas. Focus bleef gevaarlijk en gooide vijf minuten voor tijd de wedstrijd op slot toen het koppend de 3-1 maakte.

Focus speelde vandaag zeer sterk en FCD was vandaag niet in goeden doen; een volkomen terechte overwinning van Focus dus. Over twee weken wacht IJFC dat vandaag verloor van Benschop en koploper af is.