1 Zwaluw maakt nog geen zomer voor JO9-1!

Na een rommelige periode met een aantal afgelastingen en na twee nederlagen op rij vertrokken onze jongens zaterdag vol goede moed naar Utrecht. Eind vorig jaar speelde FC Driebergen een fantastische wedstrijd tegen de Zwaluwen en ook deze keer waren de verwachtingen hoog gespannen. Ook de ouders hadden er zin in vanwege het mooie weer en het tijdstip van de wedstrijd (dit keer niet verzamelen in het schemerlicht!). Het beloofde weer een mooie dag te worden!

De ouders hadden van de trainers allemaal een opdracht meegekregen: benoem 3 momenten in de wedstrijd waarin je kind positief opvalt. Met deze opdracht zocht iedereen een plekje langs de lijn in het zonnetje. De wedstrijd mocht beginnen!

Iets na 12 uur klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter en de mannen van Driebergen kwamen direct fel uit de startblokken. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes maar helaas niet in een doelpunt. Zwaluwen kon de bal maar met moeite wegwerken en wederom was de frustratie bij enkele spelers van de Utrechtenaren zichtbaar en werd er fysiek hard gespeeld.  Driebergen liet zich niet gek maken en bleef goed aandringen en na een mooie actie van Bas waarbij hij de bal nog net voor het doel kon brengen, schoof Geander in de 7e minuut de bal over de doellijn. 1-0 voor Driebergen. Alle meegereisde supporters sprongen een gat in de lucht.

Zwaluwen staat echter niet voor niets eerste in de pool en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. De verdedigers van Driebergen werden een aantal keren knap uitgespeeld maar door een paar goede ingrepen van Huib en de weer uitstekend keepende Milan bleef het voorlopig 1-0.  De meelevende ouders aan de zijlijn zagen Zwaluwen sterker worden terwijl Driebergen een aantal grote kansen miste. In de 14e minuut belande een lange bal van onze keeper zo voor de voeten van de spits van Zwaluwen die niet aarzelde en koel de 1-1 binnen schoot.

In de daaropvolgende fase hadden beide teams een aantal goede kansen maar het was Zwaluwen dat in de laatste minuut van de 1e helft de voorsprong nam: 2-1 op slag van rust.

De 2e helft begon zoals de 1e geëindigd was. Kansen voor beide partijen maar door slordigheden in de afronding bleven doelpunten uit. Een aantal spelers van Driebergen leken in te slapen, maar gelukkig lukte het de luidruchtige ouders aan de zijlijn om iedereen bij de les  te houden. Halverwege de 2e helft was het nog steeds 2-1 en was er nog steeds niets verloren. Driebergen nam opnieuw het initiatief en na eerst een mooie individuele actie schoot Marnix met een schitterend schot verdiend de 2-2 binnen.  Beide teams leken geen genoegen te nemen met een gelijkspel en zochten de aanval. Dit leidde tot een aantal hachelijke momenten voor het doel van Driebergen maar tot de vreugde van velen kon Zwaluwen niet tot scoren komen. In de allerlaatste seconde creëerde Marnix nog een goede kans maar door knap verdedigen van Zwaluwen kon ook Driebergen niet meer scoren. Eindstand: 2-2

Na vooral een spannende wedstrijd met een aantal mooie acties maar ook een aantal slordigheden stapte de jongens van Driebergen moe maar voldaan van het veld. Goed gedaan jongens!