11 doelpunten, eerlijk verdeeld

Drankenspecialist de Mol

Ardahanspor, nieuw in de competitie, mocht haar tweede wedstrijd (de opener hadden ze verloren met 14-2 van koploper Aurora) aantreden tegen titelaspirateur (een anglicisme vermoed ik, of gewoon een zelfverzonnen woord) Zondag 2. Alle arbiters die FC Driebergen rijk is waren geblesseerd, verhinderd of anderszins niet in de buurt (zoals op een van de ABC-eilanden. Quizvraag: welke? A, B of C?), dus werd een heuse KNVB-scheids ingevlogen. Zo’n man gaat meteen zijn gezag doen gelden, dus toen hij de grensrechtervlaggen die hij was vergeten had opgehaald, constateerde hij dat de Ardahanse aftrapper geen scheenbeschermers droeg. Deze zijn sinds 1988 verplicht, maar toen was deze spits nog niet geboren (Stol wel, mogelijk de reden van de beslissing tot verplichting), anders was dat een leuk kadootje voor de kraamvisite geweest.

U ziet het, tegen de tijd dat de bal gaat rollen ben je zo een alinea verder en zo was het op het veld ook. Maar voordat u, beste lezer(es), denkt aan afhaken omdat het op deze manier allemaal wel heel lang gaat duren, adviseer ik u om toch even bij de les te blijven, want voor je het weet zijn de kruitdampen opgetrokken en is de wedstrijd voorbij.

De wedstrijd:

 • 1-0 Fedde, assist Kevin.
 • 2-0 Fedde, en officieel geen assist, omdat Fedde de bal uit zijn eigen rebound alsnog binnenschoot. Deze redenering is afkomstig van Sander, de man die waakt voor (teveel of überhaupt) hola-die-jee en retteketet; als het aan hem ligt wordt iedere speler met keilbouten aan de grond genageld, zodat het zweven pas kan plaatsvinden als deze wereld wordt verlaten.
 • 3-0 Kevin, assist Fedde.
 • 4-0 Lambert, assist Fedde.

Een kleine tussenstop kan geen kwaad, want vanaf dit moment was zelfs Sander bereid om Fedde te nomineren voor de MVP van deze wedstrijd, maar enkele verkwanselde kansen later landde ook Fedde (of Sander, het is maar hoe je het bekijkt) weer terug op aarde.

Rust. Willem (alweer vlaggend, terwijl Kees op de bank zat?) was zeer tevreden, Arjan wenste geen kritische noot te horen (van wie dan? Rara, politiepet …) en ja, dat nodigt uit tot gekkigheid. Dus Maarten bleef een kwartiertje langer staan om weer eens mee te maken wat zo’n tweede helft nu speciaal maakt. Arjan dacht, dan kan ik dat ook (ondanks de dwingende opstelling die door Aad, die ook zou spelen, maar op de valreep werd geveld door een griepaanval, de Colombiaanse of toch oud-Hollands, dat moet ik u schuldig blijven, aan het papier, dat vervolgens werd geprint en daarna werd ingescand en doorgeappt (wat een werk allemaal, je moet het er maar voor over hebben), dus Fred en Martijn bleven nog even banken.

Als iedereen blijft staan dan verandert er niet veel natuurlijk. De tegenstander wisselde wel geregeld door, maar dat zette nimmer zoden aan de dijk en dus vond Jeroen het wel best. Hij bleek het ietwat koud te krijgen onder de lat, maar ja, dan had hij maar wat beter zijn best moeten doen om de inschiettreffers van Fred tegen te houden. Dat zou je denken, nietwaar, maar Jeroen had een vooruitziende blik …

Fred kwam erin voor Maarten (zo’n tweede helft lijkt best veel op een eerste) en de beer ging los.

 • 5-0 Fred, een gevoelig lobje. Assist Fedde.
 • 6-0 Fred, een Gol Olympico! Rechtstreeks uit een corner scorend, Messi is er nog steeds naar op zoek.
 • 7-0 Lambert, assist Sjors.
 • 8-0 Maurice, de gekrulde vrije trap was teveel van het goeie.
 • 9-0 Lambert, toch weer een hattrick uit een snelle ingooi. De vraag bleef wie de snelle denker was, Mau of Fedde?
 • 10-0 Kevin, assist Arjan (die er weer in was gekomen voor de geblesseerd geraakte Fred, nadat hij eruit was gegaan voor Martijn).
 • 11-0 Fedde (ook een hattrick, dus dat werd vechten om de wedstrijdbal: Bakkers klaar? Knokken maar!), assist Sjors.

En de 0 dan? Die werd mede mogelijk gemaakt door Roy, de vervanger van zichzelf, van de verhinderde Koen en de geblesseerden Michel en Marin.