15 april 2017: O12-1 maakt koploper onrustig

Vandaag spelen we weer tegen koploper JSV Nieuwegein. Ze hebben aan één punt genoeg voor het kampioenschap. Met heel veel uit- en thuispubliek zitten de tribunes lekker vol. De sfeer is meteen aanwezig. Het uitpubliek lijkt het kampioenschap al te vieren, maar wij zijn niet van plan dit zonder slag of stoot te geven.

In de eerste minuut is er even paniek na een terugspeelbal op Mart. Hidde acteert tijdig en verdedigt goed uit. Twee minuten later een gevaarlijke vrije trap van JSV, maar Mart let goed op en heeft de bal klem. Langzaam komen wij beter in ons spel en geven de tegenstander geen ruimte. Ruben start sterk op het middenveld en verovert de bal, kapt de man uit en passt super op Fabian, die meteen zijn snelheid kan testen. Hij komt alleen op de keeper af en wordt van achteren aangeraakt en valt. Het thuispubliek gaat uit van een penalty, maar de scheidsrechter laat doorspelen. Wij hebben ons visitekaartje afgegeven en het kampioenschap is nog niet binnen.
We blijven de bovenliggende partij en gaan actief op zoek naar een doelpunt. Na 10 minuten gaat de vrije trap van Ruben van heel ver net over. Een minuut later is het weer Ruben die Fabian de diepte instuurt. Zijn voorzet wordt net gemist door Anouar. De counter lijkt goed onderschept te worden, maar wederom een te korte terugspeelbal. Erik en Mart lossen het uiteindelijk met kunst- en vliegwerk op.
Het spel blijft heen en weer gaan, waarbij wij dreigender zijn. Een voorzet op het hoofd van Olivier beland in de handen van Mart. Ja dat staat er goed. Een kopbal op eigen goal.
Na 18 minuten verdedigt Mees en schiet tegen de tegenstander aan met een corner tot gevolg. Uit de vorige wedstrijd weten we dat JSV hierbij gevaarlijk is. Dit blijkt, want de corner wordt vrij ingekopt en zo is het tegen de verhouding in 0-1. De spandoeken worden uitgevouwen. We laten ons echter niet uit het veld slaan en gaan weer in de aanval. Klasse wat een veerkracht mannen. We geven weinig weg en achterin staan Joost, Hidde, Mees en Olivier weer goed te verdedigen. De aanval van JSV komt er nauwelijks aan te pas. Vandaag valt op dat voornamelijk het middenveld met Ruben, Rutger, Vos en Stein dicht op de tegenstander zit, zodat we continu de druk houden.
Een counter gaat via Bram en Stein naar Anouar. Hij schermt de bal af en speelt dan in de diepte op Fabian. Hij is snel, maar de keeper let goed op en is er net wat eerder. Twee minuten weer een snelle counter via Hidde, Ruben, Fabian en Anouar. Hij start op tijd vanaf eigen helft en kan alleen op de keeper. Tot veler verrassing wordt er gevlagd voor buitenspel en helaas ook gefloten. Een schot van JSV is gevaarlijk en gaat net naast. Dit geeft maar weer aan dat het opletten blijft.
We verdienen meer en krijgen 1 minuut voor rust loon naar werken. Rutger speelt Fabian aan en via Stein wordt met een rare stuiterbal voorgezet. Anouar let goed op en met een lob gaat hij het doel in: 1-1. Nu kan het thuispubliek op de banken.

De ruststand wordt bereikt met een gelijke stand. Een leuke wedstrijd met enthousiast publiek en een sterker Driebergen.

Het is duidelijk dat JSV wat extra aanwijzingen heeft gekregen, want ze beginnen na rust feller. In de eerste minuut mist Olivier een stuiterbal en wordt de bal over geschoten. Nog in dezelfde minuut wordt een voorzet door iedereen gemist en staat de linkerspits vrij om voor open goal in te tikken. Iedereen telde hem al, maar dan is er Mart nog die met een prachtige reflex en de punten van zijn handen de bal pareert. Vos staat heerlijk te spelen op het middenveld en verovert regelmatig de bal en achterin is het Joost die elk gat dichtloopt. De grip op de wedstrijd krijgen we terug. Rutger loopt goed door en legt breed op Stein. Zijn schot is helaas recht op de keeper. Christiaan heeft inmiddels zijn entree gemaakt. Er zijn weer meer mooie combi’s te zien, zoals tussen Joost, Meest, Rutger en Christiaan, maar hij is net niet snel genoeg en de keeper let goed op. Het wordt ook wat onrustig bij het uitpubliek. Het kampioensspandoek is ingerold. Ze zijn er niet helemaal gerust op.
Na circa 10 minuten is het Ruben die zich weer vrijspeelt en Mees aanspeelt in de loop. Hij gaat op de achterlijn op zijn bekende onnavolgbare wijze twee man voorbij en legt de bal terug. De verdediger is echter attent. Ook Cas is inmiddels ingevallen en speelt zijn man uit en komt van de zijkant alleen op de keeper. Hij wacht net te lang met schieten, zodat er verdedigd kan worden.
Achterin is er voor de derde keer een afstemmingsprobleem. Dit keer tussen Joost en Mart. Mart let gelukkig nog net op tijd op en zorgt voor een corner na circa een kwartier in de tweede helft. De corner komt bij de eerste paal en wordt niet goed weggewerkt. De aanvaller let goed op en schiet van dichtbij hard in het dak van de goal: 1-2. Wederom moeten we tegen een onverdiende achterstand aanvechten. Ook nu wordt er niet opgegeven en dat is bewonderenswaardig. Een minuut na de achterstand schiet Rutger op de paal. Het zit ook niet mee op deze momenten. Met nog 7 minuten te spelen zetten we alles op de aanval. Fabian neemt als extra plaats in de spits en achterin spelen we risicovol met 1 tegen 1. Anouar zet door en wacht net te lang met schieten, zodat er verdedigd kan worden. Cas schiet op zijn man en Joost draait de corner in het zijnet. Olivier stoomt op langs de zijlijn en zijn schot beland in de handen van de keeper. Een vrije trap van Joost gaat in de handen van de keeper. Met nog een paar minuten op de klok wordt weer door Hidde de bal over de verdediging gespeeld. Joost is eerder bij de bal dan de keeper, maar wordt naar buiten gedreven. De bal wordt voorgegeven en Christiaan kan van dichtbij intikken, maar raakt de bal niet lekker. Een counter van JSV wordt door Erik alleen tegen twee aanvallers onderschept, maar een minuut later is het dan toch raak. Een afstandschot over Mart zorgt voor de nederlaag en het kampioenschap voor JSV: 1-3. De mannen lagen allemaal geslagen op de grond en de scheidsrechter fluit dus maar af.

We feliciteren JSV Nieuwegein met het behaalde kampioenschap. Wij mogen met opgeheven hoofd het veld verlaten. We hebben een fantastische sfeervolle wedstrijd gezien, waarbij we meer hadden verdiend. Ook de tegenstander had die mening. Bedankt mannen.