17 Keepers FCD beleven mooie keepersdag

Vrijdag 14 April 2017 werd er een keepersdag georganiseerd door Keepersschool Klemvast op het terrein van FC Driebergen.  We troffen het met het weer, het was niet te warm. Tussen 08.30 uur en 09.00 uur kwamen de keepers die ingeschreven waren zich melden bij het secretariaat. Iedereen die zich opgegeven had was aanwezig.

Van FC Driebergen deden 15 keepers/ 2 keepsters mee. Dat waren Eise Verbiest, Milan Keizer, Menno van Usen, Luke Lahije, Sem van Soest, Max Budding, Jens Remmers, Finn  de Nooij, Stijn de Waal, Jorg van Leeuwen, Mart Noomen, Nick Askes, Martijn van der Broek, Lukas Mol, Calvin van Wijk, Febe Copier  en Roos van der Linden.

Om 09.30 uur werd begonnen met de Keepers dag. Piet Kastelein heette iedereen welkom en deelde iedereen in bij de desbetreffende trainers. Alle trainers die een groep begeleiden werden voorgesteld en begeleidde 4 tot 6 keepers/keepsters. In totaal waren er 49 keepers aanwezig op deze dag.

Op het hoofdveld werden 4 grote goals en 6 pupillen goals neergezet. De oefeningen werden op een goal voorgedaan en daarna ging je het met je eigen groepje uitvoeren. Iedere oefening duurde ongeveer 15 minuten, daarna ging je weer naar het midden van het veld voor de volgende oefening.  Er waren het eerste uur 4 oefeningen.

Na het uur kregen de keepers en keepsters een demonstratie te zien van ongeveer 30 minuten door drie keepers; Jimmy (keeper  FC Utrecht D1), Marnix (oud jeugdkeeper FC Utrecht, nu CDW) en van Daan (keeper van Roda 46 die onlangs een contract getekend heeft bij Go Ahead Eagles).

Daarna gingen de keepers/keepsters weer zelf aan de gang voor de 2de sessie. Deze sessie duurde ook een uur, daarna gingen we lunchen.

De middagsessie was in twee delen verdeeld, op het hoofdveld werd er keepersoorlog (1 tegen 1) gespeeld. En op veld 2 waren 6 veldjes gemaakt voor keepers voettennis en er hing in een van de goals een net met 4 gaten zodat je kon mikken op de linker- en rechter bovenhoek en linker- en rechter onderhoek.

De dag was om 16.00 uur afgelopen. Iedere deelnemer kreeg een certificaat, een medaille en een kleine sleutelhanger in de vorm van een keepershandschoen als aandenken aan deze leuke dag. Iedereen ging moe maar voldaan naar huis.

2 Keepers en 1 Keepster gingen nog met een extra prijs naar huis.
Calvin van Wijk van FC Driebergen JO 15-3 won het onderdeel Keepersoorlog en Stijn de Waal  van FC Driebergen JO 11-2 won het onderdeel Keepersoorlog onder de 13 jaar.
En Febe Copier kreeg de prijs voor het talentvolste Meisje zij is MO 13 FC Driebergen

Het was een topdag, Team Klemvast bestaande uit: Mandy, Jennifer, Marc, Melvin, Jort, Folkert, Mathijs, Max, Sander en Piet, ontzettend bedankt!

FC Driebergen: Hans van Vugt, Henny van Vulpen en Nicole van Woudenberg bedankt voor de heerlijke lunch!
FC Driebergen: Arthur Gijzen, Ron Geerding en Anja Geerding bedankt voor het bemannen van de bar en keuken!
FC Driebergen keeperstrainers: Piet Kastelein, Tim van Dompzelaar en Bryan Hoedeman  ook van harte bedankt voor jullie inzet!

Groeten,

Rob Vonk (keeperstrainer jeugd standaardteams).