2016 goed begonnen voor FC Driebergen!

De start van het nieuwe jaar begon voor FC Driebergen op zaterdag 2 januari. Eerst werd er ’s middags een gemixed vrouwen en mannen 7×7 toernooi gespeeld. Bijna 60 spelers hebben hun spieren weer losgemaakt en hebben wat overtollige calorieën verbrand. Daarna was er soep met broodjes uit de onovertroffen keuken van Hennie van Vulpen.

Om 17:00u begon de receptie, die deze keer ook in het teken stond om oud spelers en speciale vrijwilligers namens de vereniging te bedanken voor hun jarenlange inzet. Rond 18:00u toen de kantine goed gevuld was nam onze voorzitter Peter Dingemans het woord. Hij memoreerde dat er ook dit jaar veel positiefs is gebeurd binnen de club. Recent werd de Grote Clubactie succesvol afgerond, waarbij onze E- en F-teams samen bij 5.000 euro hebben opgehaald voor onze club. Ook was er weer een geslaagde oliebollen maak en verkoop actie. Onze trouwe vrijwilligers bakten in 2 lange dagen bijna 9.000 oliebollen en appelflappen die allemaal werden verkocht via een kraam op de Sluis en op de Traaij voor drankenspecialist De Mol tevens sponsor van FC Driebergen.

Als laatste werd gemeld dat onze nieuwe accommodatie voorzien zal worden van zonnepanelen. Hiermee draagt FC Driebergen als huurder actief bij aan een milieuvriendelijke leefomgeving. Via crowdfunding kunnen leden, ouders en relaties een financiële bijdrage leveren om de kosten te dekken.

Voor deze gelegenheid werden een flink aantal personen speciaal in het zonnetje gezet. Leden die 40 jaar of langer lid zijn kregen vanwege hun sportieve verdiensten een oorkonde en FC Driebergen insigne uitgereikt (speldjes). Ook kregen bestaande leden van Verdienste eindelijk na vele jaren een speciale FCD- insigne als blijk van waardering. De club van leden van Verdienste werd uitgebreid met 2 nieuwe leden.

Paul Kooiman werd lid van Verdienste vanwege zijn jarenlange en succesvolle opbouw van jeugdscheidsrechters. Hij heeft hiermee FC Driebergen landelijk op de kaart gezet als club met de meeste jeugdscheidsrechters. Deze jeugdscheidsrechters leiden ook de meeste jeugdwedstrijden zelf, ook dat is uniek. Hennie van Vulpen wordt soms wel de keukenprins van FC Driebergen genoemd. Al vele jaren staat hij goedlachs in de keuken en zorgt dat de catering binnen de club goed loopt. Tosti’s, zelf gemaakte erwtensoep, een broodje bal, een broodje tartaar met ei en ui of zelf een hele BBQ, Hennie regelt het allemaal. Een topper en voorbeeldig vrijwilliger!

Als laatste kregen Harry Storm en Hans van Vugt, beiden erelid van FC Driebergen een oorkonde en FC Driebergen insigne. Hun unieke bijdrage over vele jaren hebben er toe bijgedragen dat FC Driebergen is wat ze nu is. Een gezonde sportclub met zowel sportieve als maatschappelijke ambities.

De foto’s tonen aan dat het een gezellige en geslaagde bijeenkomst was. Herinneringen uit het verleden werden opgehaald en met plezier werden goede voornemens uitgesproken.

Bij leven zijnde Leden van Verdienste: Dirk van de Burgt Sr, Dries Bies, Johan Govaards, Herman Hoogerdijk, John van Voorst, Jan Kooij, Hennie van Schaik, Ger Hoogerwerf, Kees Kastrop, Cock van Santen, Nel Spruit, Ruud van Essen, Kees van der Burg, Peter Wiebenga en Bertus Bakhuizen. Nieuwe leden van Verdienste Paul Kooiman en Hennie van Vulpen

Ereleden: Harry Storm en Hans van Vugt

Personen die 40 jaar of meer lid zijn: John Evers, Koos Geerding, Michel Verhoeff, Gerard van Rijnsoever, Franck Aldewereld, Hennie Gijzen, Arie Balk, Bertus Schriekenberg, Herman Schriekenberg, Gertjan van Ginkel, Lambert Bies, Pim Schenkels en Peter Dingemans

Niet iedereen kon aanwezig zijn om de oorkonde en insigne in ontvangst te nemen. Uiteraard zorgen we ervoor dat dit op een later tijdstip alsnog gebeurt.

Het bestuur dankt alle aanwezigen voor deze zeer geslaagde avond en wenst iedereen een sportief en gezond 2016!

Foto’s: Johan Prins

FCD Nieuwjaarsreceptie 2016 (9)

Er werd aandachtig geluisterd naar de toespraak van voorzitter Peter Dingemans

FCD Nieuwjaarsreceptie 2016 (14)

John Evers ontvangt insigne van secretaris Erik Zegwaart

FCD Nieuwjaarsreceptie 2016 (2)

Michel Verhoeff neemt zijn insigne dankbaar in ontvangst

FCD Nieuwjaarsreceptie 2016 (12)

Hennie Gijzen en Arie Balk zijn meer dan 50 jaar lid en hebben hun insigne meer dan verdient

FCD Nieuwjaarsreceptie 2016 (3)

Meer dan 50 jaar lid: Bertus Schriekenberg, oud-verzorger Herman Schriekenberg nog spelend lid Lambert Bies! en Hennie Gijzen

FCD Nieuwjaarsreceptie 2016 (6)

De leden van verdienste: Voormalig bestuursleden John van Voorst en Jan Kooij met daarnaast Herman Hongerdijk, Ruud van Essen, Cock van Santen en Nel Spruit

FCD Nieuwjaarsreceptie 2016 (8)

Harry Storm en Hans van Vugt zijn als boegbeelden van FC Driebergen blij dit feest te mogen meemaken

FCD Nieuwjaarsreceptie 2016 (4)

Nieuw Lid van Verdienste Paul Kooiman is verrast en trots op zijn benoeming.

FCD Nieuwjaarsreceptie 2016 (13)

Hennie van Vulpen ontvangt uit handen van Jaap Schagen (penningmeester) zijn oorkonde als Lid van Verdienste

FCD Nieuwjaarsreceptie 2016 (15)

Herman Hoogerdijk en zijn vrouw

FCD Nieuwjaarsreceptie 2016 (1)

Naast zijn vrouw heeft Arie Balk zijn insigne opgespeld

FCD Nieuwjaarsreceptie 2016 (10)

Onze super barmannen Hennie Haalboom en Hans Noordijk

FCD Nieuwjaarsreceptie 2016 (7)

De dames van FC Driebergen kijken weer uit naar de 2de helft van het seizoen

FCD Nieuwjaarsreceptie 2016 (11)

Hans van Vugt haalt samen met Bertus en Herman Schriekenberg herinneringen op uit de vorige eeuw!