2e wint onvervalste bekerkraker

Na een wat wisselend seizoen in de reguliere competitie blijft het 2e van de zaterdagafdeling meestrijden in de beker. Onder leiding van Ben Adema traden de mannen vandaag aan in en tegen vv De Meern. Tijdens de warming up viel Michael, geblesseerd aan de enkel, al uit.
Tegenslagen zijn er om opgelost te worden dus tot op het bot gemotiveerd starten we aan de 1e helft. Al snel kopt Joeri Vonk keurig binnen op een prachtige voorzet van Jordy Evers.
De in grote getale opgekomen supporters gaan er met zijn vijven eens goed voor zitten. Helaas slaat de arrogantie en nonchalance op het veld toe waarbij op het middenveld 2 maal de bal te simpel verspeeld wordt waaruit even zo vaak tegen gescoord wordt. Speciale vermelding voor onze grensrechter die niet vlagt bij buitenspel maar wel vlagt als het dat niet is. Publiek vraagt zich af of Marco van Basten aan de staf van het 2e is toegevoegd en hier zijn FIFA buitenspelplannen uitprobeert. Dat blijkt niet zo te zijn.
Ruststand 2-1 en de supporters beginnen te morren. Dit kan en mag niet tegen zo’n tegenstander. Onder het mom van “de beste stuurlui staan aan wal” weten wij vanzelfsprekend hoe het wel moet. Gelukkig nemen Ben en zijn staf zelf beslissingen en met 2 verse wissels start de 2e helft. Een heel ander beeld en Driebergen is heer en meester. Kans op kans volgt maar afmaken blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Een prachtige steekbal van Joeri op Robin Notenboom, die een assist aflevert op Richard Vonk betekend de volkomen verdiende gelijkmaker.
Nu doordrukken zeggen wij tegen elkaar en dat gebeurt. Een werkelijk prachtige steekbal van Robin op een prima loopactie van Joeri en we staan op 2-3. En weer rijgen de volgende kansen,zelfs tot 2x vrij voor de keeper aan toe,zich aaneen. Resultaat: geen goals meer en Driebergen gaat verbazingwekkend genoeg achteruit lopen. De bekende voetbalwet wordt weer bewaarheid en de Meern schiet in de 89e minuut de gelijkmaker binnen. Strafschoppen dus.
Anton Advocaat doet zijn best maar alle ballen vliegen binnen, gelukkig geldt dat ook voor de 5 strafschoppen van FCD. Strafschop 6 van de Meern gaat via de paal naast en Albin Meijer staat klaar voor het genade schot. En die gaat binnen. Het 2e gaat verder in de beker en wordt al het Cambuur van de Heuvelrug genoemd.
Het publiek gaat op regie van Ferrie van de Burgt helemaal los. Een leuke, onnodig spannend gemaakte, wedstrijd voor het publiek en dus leuk om bij te wonen. Gefeliciteerd mannen en succes verder.
Een supporter.