3 FCD-spelers verliezen van FC Utrecht

Michel van Bruggen, Michel Hoekstra en Pim van Amerongen hebben vanmiddag met het regioteam Utrechtste Heuvelrug op Sportpark Kerklaan van ’t Vliegdorp met 3-1 verloren van FC Utrecht. Alle drie de spelers kwamen in de tweede helft in actie, nadat zowel FC Utrecht als het regioteam alle spelers wisselden. Na een ruststand van 1-1, trokken de profs in de tweede helft de wedstrijd alsnog naar zich toe.

Pim van Amerongen speelde als rechtsbuiten, maar kwam daardoor meer als rechtsback in actie. Hij moest de veelal opkomende Dave Bulthuis van zich afschudden. Een keer kon hij nog een van de spitsen goed wegsturen, helaas leverde dat geen goal op. Evenals een slim overstapje even later in de wedstrijd.

Michel Hoekstra stond links achterin geposteerd, maar was ook veelvuldig in het centrum te vinden omdat Utrecht met 2 spitsen speelde.

Michel van Bruggen had nog twee puike reddingen op inzetten van onder andere Van Kippersluis, maar was het antwoord schuldig op een schitterende volley van Schepers en een mooie trap van Pappot.

Het was de eerste oefenwedstrijd van FC Utrecht in aanloop naar het nieuwe Eredivisieseizoen met Europees avontuur.