3 Te sterk voor 2

Onder toeziend oog van Generalissimo Rik Visser kwamen afgelopen zaterdag de mannen van FC Driebergen 3 op sportpark de Woerd bijeen voor de Driebergse kraker tegen FC Driebergen 2. Vanwege de absentie van keeper Martijn zag het er naar uit dat het derde zonder keeper aan deze lastige wedstrijd zou moeten beginnen. Gelukkig werd keeper Marijnissen op donderdagavond bereid gevonden namens FC Driebergen 3 het doel te verdedigen.

Nou is het derde een elftal dat altijd van zijn eigen krachten uitgaat. Een van deze krachten is het vermogen zich aan de tegenstander aan te passen. Het derde schroomde dan ook niet rechtsback Edwin op linksachter te posteren om zo de aalvlugge rechtsbuiten HJ Veenendaal (voor zover bekend geen familie van) een vervelende middag te bezorgen. Dat Edwin zich vol verve van deze taak kweet, bleek wel uit het feit dat HJ Veenendaal ongeveer twintig minuten voor tijd uit frustratie met twee gestrekte benen de enkel van Schenkels trachtte te fileren. Een groter compliment is bijna niet denkbaar.

De aanvallende intenties van het tweede waren al vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk. Zo snel mogelijk de bal bij hun gevaarlijke aanvallers Van Amerongen en Veenendaal krijgen en van daaruit hopen op een snelle goal. De verdedigende intenties van het tweede waren een stuk minder duidelijk en het derde wist hier optimaal van te profiteren. De defensie van het tweede leed in de eigen zestien knullig balverlies en Vd Berg ging er met de bal vandoor. Recht voor het doel zag hij Keltie akelig vrij staan. Zo akelig dat Dennis de bal wel op hem moest afleggen. Keltie pakte dit cadeautje dankbaar uit, 1-0.

Enkele minuten later hielp het tweede het derde nog verder in het zadel. FC Driebergen 3 kreeg een corner en de bal werd hoog de zestien in gebracht. Veenhof leek de corner weg te werken, maar raakte de bal niet helemaal lekker. Met een vreemde hoge curve belandde de bal rechts in het vijfmetergebied, alwaar Kooi deze met een bekeken kopballetje terug legde op de vrij staande Kroon. Das Kroonfantoom aarzelde niet en joeg de bal tegen de touwen, 2-0.

Inmiddels was het voor het lachende derde tijd de eerste wisselronde in te zetten. De aan zijn hand geblesseerde Patrick kwam erin voor gelegenheidsrechtsback Schaap en de lepe Smit betrad het veld voor de grieperige doelpuntenmaker Kroon. Even daarvoor had ook het tweede een wissel toegepast. Ten behoeve van extra aanvallende impulsen bracht Teus quadrijder Mike in op linksbuiten.

Ook zonder quad is Mike een rappe jongen en al snel ging hij er op links als een hazewindhond vandoor. De Bruijn kon hem aanvankelijk nog aardig bijhouden, maar in de zestien moest hij lossen. Gelukkig kwam laatste man der laatste mannen Sebastiaan Bruining alweer aanglijden om de bal voor de voet van Mike over de achterlijn te tikken. Mike was hier niet op beducht en was net halverwege een uithaal met links, die bij het plots ontbreken van de bal vol tegen het scheenbeen van Sebas belandde. Op hetzelfde veld waar Sebas jaren eerder de dubieuze bijnaam ‘The Bonecollector’ opliep, werd zijn scheenbeen nu in tweeën gesplitst door ‘Bonecrunching Mikey’. De ironie.

Het moge duidelijk zijn dat Sebas niet verder kon. Kooi nam de vacante laatste man positie in van Sebas. Hierdoor schoof Smit op naar ‘zes’ en werd Kobbe als linkshalf ingebracht. In deze gewijzigde opstelling lukte het FC Driebergen 3 voor rust nog één grote kans te produceren. Als sluitstuk van een vlotte combinatie werd Dennis vd B in de zestien aangespeeld. Hij liep alleen op keeper Lennart af en probeerde hem met iets wat het midden hield tussen een schot en een passeerbeweging te veschalken. De inzet van Dennis hobbelde net naast.

In de rust werd begrijpelijkerwijs de nodige aandacht besteed aan de kwetsuur van Sebas. Verder werden er wat tactische bespiegelingen gedaan en werd er eenmaal gewisseld. Rammelaarfluffer J Veenendaal kwam erin voor Derat stamgast Giro.

Na de thee schoot FC Driebergen 2 flitsend uit de startblokken en zette het derde onder druk. Van Amerongen was rechtshalf gaan spelen en zorgde samen met rechtsbuiten HJ Veenendaal voor het meeste gevaar. Het was de laatste die na eigenlijk niet helemaal goed te zijn ingespeeld toch een strakke voorzet richting tweede paal wist te geven. Hier kwam de jonge Dingemans ingelopen en schoot de bal langs Marijnissen, 2-1.

Gesterkt door de aansluitingstreffer ging het tweede op zoek naar de gelijkmaker. Mike leek deze op zijn voet te hebben toen hij op ongeveer tien meter recht voor de goal een vrije schietkans kreeg. De Bruijn wist Mike net genoeg te hinderen om hem de bal op de lat te laten schieten. De bal stuiterde terug de zestien in en werd in de rebound wederom tegen de lat gewerkt.

Het werd de hoogste tijd voor FC Driebergen 3 om orde op zaken te stellen en de overwinning veilig te stellen. Smit stak met de bal aan zijn voet het middenveld over en zag Vd Berg op de rechterflank diep gaan. Met een splijtende pass over de laatste linie bediende Smit de diepgaande Dennis op maat. Ongrijpbaar voor de verdedigers van het tweede rende Dennis op het doel af en wist met een strak schot keeper Lennart te passeren, 3-1.

Beide partijen wisten dat hiermee de wedstrijd beslist was. Toch probeerde het tweede te volharden in pogingen een tweede doelpunt te maken. Met enkele corners kwamen zij nog wel dichtbij het doel, maar keeper Marijnissen wist alle hoekschoppen vakkundig te neutraliseren. Het derde probeerde de bal in de ploeg te houden en zo de wedstrijd rustig uit te spelen. Af en toe werd er nog een aardige aanval opgezet, maar echt doelrijpe kansen werden niet meer gecreëerd.

Aldus eindigde de clash van Driebergen in een mooie 3-1 overwinning voor het lachende derde. We kijken nu al uit naar de return in 2012.

Opstelling: M. Onwezen, E. Schenkels, T. Wieringa (M. Schaap), S. Bruining (K. van Daatselaar), M. Schaap (P. Schenkels), D. Kooi, R. de Bruijn, E. Kroon (M. Smit), G. Onwezen, D. vd Berg, L. Fonteijne (J. Veenendaal)