3e overwinning op rij voor FC Driebergen 1

Grafisch Dienstencentrum Driebergen

Afgelopen zaterdag was Elinkwijk uit Utrecht onze tegenstander ,de uitwedstrijd was toen in 0-0 geëindigd. Dus had de ploeg nog wat goed te maken tegen deze toch wel lastige tegenstander.

Met spits Jesse v/d Boomen op de bank begon de thuisclub de wedstrijd direct aanvallend, met een goede actie over diverse schijven in de 5e minuut schoot Jordi Hoedeman de bal net over.
Maar de sporadische aanvallen van de utrechtse ploeg was het wel de uitblinker van deze wedstrijd Michel Hoekstra die in de 12e minuut de bal van zijn eigen doellijn weg moest trappen van de al gepasseerde doelman Colin Hoedeman die zijn 2e wedstrijd in het 1e speelde en dit naar behoren deed.

FC Driebergen bleef de betere ploeg maar door een te langzaam tempo was het steeds weer de verdediging van Elinkwijk die het goed oploste. De enige die nog wat echte kansen kreeg was Abate Nyamsi die door 3 maal achter elkaar de bal te gehaast schieten zijn pogingen over en naast zag gaan.
Maar uiteindelijk was het wel raak in de 35e minuut door diezelfde Abate Nyamsi na goed voorbereidend werk van Jelle Adema en de voorzet van Paul van Hofwegen en werd beheerst in de korte hoek gekopt 1-0.

Gevolgd met ook een kopbal in de 43e minuut van Abate Nyamsi na een uitstekende voorzet van Jelle Adema 2-0. Wat tevens ook de ruststand werd.

Al snel na de aftrap van het 2e gedeelte kreeg FC Driebergen de grootste kans van de wedstrijd maar werd helaas jammerlijk gemist door Michel Hoekstra die op de doellijn het presteerde om de bal over het doel te schieten. De wedstrijd werd eigenlijk al in de 55e minuut beslist doordat FC Driebergen een terechte penalty kreeg ( Abate Nyamsi werd binnen de 16 gevloerd) dit buitenkansje werd uitstekend benut door Paul van Hofwegen 3-0. Hierna werd Sven Evers gewisseld voor Jesse v/d Boomen.

De wedstrijd kabbelde naar het einde van een tempoloze wedstrijd waar veel meer uit gehaald had kunnen worden maar de verwachte monsterscore bleef uit en Elinkwijk kreeg zelf nog even hoop doordat een uitstekend afstand schot van oud CDN speler Aisem Malek doel trof 3-1. Ook Jesse Mantel werd vervangen door Pim Noomen.

Maar echt in gevaar kwam FC Driebergen niet meer ,wel nog een kop kans van Elinkwijk die over het doel ging. En zo werd de 3e overwinning in successie na afloop gevierd.

Zaterdag as 13 april de zeer belangrijke uitwedstrijd in de streekderby tegen en in Odijk aanvang 14.30.