5e zege op rij Dames 1

Paul Brink Advies

Zaterdag 1 oktober stond voor de dames van VR1 een wedstrijd op het programma tegen IJFC VR2. Het zonnetje scheen en het was een heerlijke dag om te voetballen.

Al vanaf het eerste fluitsignaal waren de Driebergenaren scherp. Zo waren er in de eerste tien minuten al meerdere corners voor de uitploeg. Bij een hiervan, genomen door Rianne, kwam de bal terecht bij de compleet vrij gelaten spits Amber. Ze had de tijd om uit te halen, maar schoot net naast.

Na een kwartier spelen was er een hele grote kans op de 0-1. Hierbij werd er snel getikt door de dames. Rianne speelde de bal op middenvelder Maud. Maud wist Kim te vinden, die via een kaats met  spits Amber in schotpositie kwam. En schieten deed Kim, alleen helaas te hoog. De bal belandde op de lat. Deze samenwerking had zeker bekroond mogen worden met een doelpuntje.

Het verdiende doelpunt viel pas in de 45e minuut. De bal kwam via Esther terecht bij de vrijstaande Amber. Amber nam aan, keek en schoof de bal beheerst in de linkeronderhoek. Er kon worden gerust met een 0-1 stand.

De tweede helft werd meteen goed begonnen, namelijk met een doelpunt in de 46e minuut. Middenvelder Kim gaf een perfect uitgemeten steekbal. Hinne rende en schoot de bal met overtuiging tegen de netten aan. 0-2!
Dit smaakte naar meer. Aïsa wilde ook wel zo’n steekbal proberen te geven, en dit deed ze dan ook minstens zo goed als Kim. Dit keer mocht Rianne erachteraan rennen en deze schoot de bal koeltjes in de rechteronderhoek, 0-3.

Driebergen had er nu 3 ingelegd in 6 minuten speeltijd en je zag het zelfvertrouwen groeien. Er waren zoveel kansen dat het niet bij te pennen was, maar de afronding was niet scherp genoeg.

Pas in de 78e minuut viel het volgende doelpunt, en misschien was dit wel het mooiste doelpunt. Kim controleerde de bal op de borst en speelde de bal op Esther. Esther gaf een dieptebal op Hinne. Hinne sneed af en kwam voor het doel uit. Hier hield ze het overzicht en legde de bal af op Amber,  die de bal er zo in kon schuiven voor de 0-4. Een actie zoals trainer Ton ze graag ziet.

En het bleef niet bij deze stand. In de laatste minuut scoorde Amber nog met een kopbal onderkant lat.  De derde treffer voor de spits vandaag, die vorige week er ook al drie in had gelegd!

Met een 0-5 uitslag vertrokken de dames tevreden naar Driebergen. Aanstaande zaterdag wordt er tegen Emplina VR1 in Den Bosch gespeeld om 16 10. In totaal zijn er nu vijf wedstrijden op rij gewonnen, laten we deze reeks voortzetten!