Aantrekkelijke seizoensopener FCD

Autoservice Cor Duiveman

In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2014/2015 van de nieuwe trainer Richard van Vliet is in 0-5 overwinning geëindigd voor FC Driebergen. Met een wel wat gewijzigd team met wat oudere geroutineerde spelers erbij met name Dennis v/d Berg , Jeffrey Veenendaal, Kevin van Woudenberg (was nu ziek) zag je dat de ploeg meer uitstraling kreeg en die de andere spelers ook weer meer inspiratie gaven. Vooral de beste man van het veld de onvoorspelbare Pascal van Doorn die deze wedstrijd meer meters heeft afgelegd dan het afgelopen seizoen.

Het was Aurora die in de 4e minuut de eerste kans kreeg maar zag die mislukken. Maar in de 5e minuut was het aan de andere kant raak na goed aangeven van Paul van Hofwegen was het Dennis v/d Berg die fraai afmaakte 0-1. Een kans nog van Aurora in de 7e minuut maar deze inzet werd van de lijn gehaald door Paul van Hofwegen.

Hierna kreeg FC Driebergen steeds meer grip op de wedstrijd en het was de al genoemde Pascal van Doorn die na een uitstekende pass van Ismet Sahin er 0-2 van maakte. Ondanks het fysieke van Aurora die goed tegenstand bood bleef FC Driebergen heer en meester tot aan de rust 0-2.

In de 54e minuut was het een hoekschop van Jeffrey Veenendaal die Dennis v/d Berg beheerst afrondde 0—3. De eerste wissel was die van Jeffrey Veenendaal voor Marco v/d Klift in de 63e minuut.

In de 68e minuut een goed lopende aanval over rechts werd te hard ingegrepen binnen de 16 dus een strafschop die feilloos werd benut tevens zijn 3e doelpunt door Dennis v/d Berg 0-4.

De volgende wissel in de 69e minuut was die van Ismet Sahin voor Bjorn Geerding. FC Driebergen kreeg nog een strafschop te nemen die helaas gemist werd door Jelle Adema. De laatste wissel was die van zijn debuut makende Ysbrand v/d Berg voor de spelmaker Dennis v/d Berg (geen familie) Tot slot werd het nog 0-5 in de laatste minuut door de uitblinker Pascal van Doorn.

Dinsdags as 26 augustus de 2e bekerwedstrijd een semi –derby tegen FZO uit Zeist aanvang 20.00 Hoofdveld van sportpark De Woerd.