Aantrekkelijke wedstrijd eindigt in gelijkspel

DnA Organisatie en advies

In een zeer leuke en snelle wedstrijd zeker 3e klas niveau waardig (we spelen 4e klas), was het leuk toeven op sportpark De Woerd voor deze thuis strijd tegen een ploeg (1e keer) die 3 punten boven FC Driebergen staat.

Het begin was minder al binnen 30 seconden openden de gasten uit Utrecht de score maar gelukkig voor FC Driebergen werd dit doelpunt afgekeurd omdat de bal de achterlijn had gepasseerd (was absoluut niet zo). Door dit gelukkige begin ontpopte zich een zeer aantrekkelijke wedstrijd met twee gelijkwaardige ploegen die streden voor de winst. Het ene moment was EDO de sterkste en even later de thuisclub en zo speelde zich een strijd zich af waar het publiek van kon genieten.

In de 16e minuut kwam EDO op een voorsprong ,een goed lopende aanval die gestuit werd door de vandaag goed keepende Bryan Hoedeman die de bal weg kon stompen maar de bal terecht zag komen bij een speler van EDO die de bal opving en vanuit de tweede lijn snoeihard uithaalde en onze keeper kansloos liet. 0-1.

In de 20e minuut de eerste gele kaart voor Paul van Hofwegen en het spel werd iets steviger zonder over de scheef te gaan en de goed leidende arbiter Achterberg (Veenendaal) was daadwerkelijk bij de moeilijke situaties altijd aanwezig.
Er brak nu een periode van kansen en goed voetbal van FC Driebergen en het was de uitstekende doelman van de gasten die zijn ploeg op voorsprong hield.

In de 34e minuut een geweldige kans van Abate Nyamsi die even zo fantastisch werd gekeept door de al genoemde doelman.
Even later een uitstekende kopbal van Roel Brinkers die wederom uit zijn doel werd geranseld .
Zo bleef het tot de pauze een onverdiende achterstand van FC Driebergen 0-1.

Na de thee werd het een iets mindere wedstrijd met te geforceerd voetbal van de thuis club die de gelijkmaker al een paar keer zijn neus voorbij zag gaan.

Maar de grote werklust van FC Driebergen bezorgde dan toch in de 54e minuut de wel verdiende gelijkmaker door een uitstekende goal van de nr 9 Jesse v/d Boomen 1-1 Na deze zeer verdiende gelijkmaker kwamen de wissels van beide teams aan bot en bij de thuisclub kwamen in het veld Jordy Hoedeman,Jesse Mantel en Max Mehrengs i.p.v. Sven Evers,Kevin van Woudenberg, Abate Nyamsi. Deze werden ingezet tussen de 60e en 76e minuut.

Het spel bleef op en neer gaan met EDO op dat moment de betere ploeg die in de slotfase nog de 1-2 wilde aantekenen maar de Driebergse lat bracht redding terwijl aan de andere kant de keeper weer een redding moest maken om nog niet met een nederlaag naar Utrecht te vertrekken.

Met de 3 minuten blessure tijd en 2 hard werkende ploegen floot de goed leidende arbiter voor het laatste fluitsignaal en konden beide partijen tevreden zijn met dit gelijkspel.

As Zaterdag is er geen competitie voetbal voor de 1e teams.

Zaterdag 17 november de zeer lastige wedstrijd bij Hercules in Utrecht aanvang (let op) 15.00 uur.