Altijd spannend bij MO13 tegen AFC Quick

De warming up op een koud bevroren veld met hagelstenen van MO13 voor de wedstrijd tegen AFC Quick MO13-1.
ZAM Zeist Doorn

De tweede oefenwedstrijd van een voorbereidingsdrieluik vond zaterdag 20 januari 2018 tegen AFC Quick MO13-1 plaats. Tegen hun tweede team hadden wij heel spannend met 6-5 in de beker gewonnen en met 4-5 (na een 4-0 voorsprong bij rust!) in de competitie verloren.

Het werd wederom een spannende wedstrijd op een bevroren en met hagelsteentjes bezaaid veld 2A. Onder leiding van scheidsrechter in opleiding Fabian en met aanvoerster Jasmijn kon de wedstrijd om 9.45 uur beginnen. Elaine was nog ziek en Amber was afwezig. Gelukkig wilden Berber en Kiki uit MO11-1 hen graag komen vervangen dus was er met negen speelsters een brede bezetting.

De eerste helft was Quick beter maar Febe had alles op doel. MO13-1 werd wel steeds sterker. Na een schot plus een kans bij de tweede paal (na een ‘voorzet’schot van Bieke) van Rabia, schoten van Bieke en Jasmijn plus een schot op de paal van Quick was de ruststand net als vorige week 0-0.

De gebruikelijke omzettingen in het team leidde in de tweede helft meteen tot resultaat. Een ingooi van linksachter Anouk naar middenachter Bieke ging naar rechtsachter Sonne die doorbrak in de openliggende ruimte en haar voorzet werd bij de tweede paal netjes door Phine binnengeschoten. Quick had wat kansjes maar na doorzetten van Jasmijn op rechts was het wederom Phine bij de tweede paal die voor de 2-0 zorgde. Quick werd steeds gevaarlijker en Febe was kansloos bij de 2-1.
In tegenstelling tot vorige week waren het nu de gasten die doordrukten met de 2-2 en de 2-3 tot gevolg. Ook schoten zij nog op de lat. Alleen Phine en Berber waren met schoten nog kansrijk maar er werd niet meer gescoord.

Met dit verlies en de winst van vorige week zit MO13 weer geheel op de 50-50 lijn van de eerste seizoenshelft. Aan gelijke spelen doen zij niet.
In tegenstelling tot vorige week was er dit keer des te meer succes bij de strafschoppen en Rabia, Kiki, Jasmijn plus Febe zorgden voor een 4-3 winst.

Volgende week komt Aurora MO13-1 op bezoek.