Alweer een nieuwe nederlaag voor FC Driebergen

Drankenspecialist de Mol

Voor zaterdag derdeklasser FC Driebergen had er afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Focus uit Culemborg meer ingezeten dan de uiteindelijk 0-2 nederlaag. De ploeg van trainer Wouter van de Berg die nadrukkelijk in de hoek zit waar de klappen vallen, was absoluut gelijkwaardig aan een tam en mat spelend Culemborg, dat alleen in de slotfase van de wedstrijd wat meer gas gaf.

In het eerste deel van dit weinig spectaculaire treffen wisten de Driebergenaren best wel wat kansen te creëren die echter door onvoldoende stootkracht niet konden worden verzilverd. Een aan Focus toegewezen strafschop in de 37e minuut (hands binnen de zestien), betekende de 0-1 voor de gasten uit Culemborg, die tot op dat moment nog geenszins wisten te overtuigen als de nummer twee in poule D. Een domper voor de hard werkende thuisformatie die zelf een strafschop door de neus zag worden geboord.

In het tweede deel eenzelfde beeld met een zwoegend FC Driebergen dat naarstig op jacht ging naar de gelijkmaker en die ook eigenlijk wel verdiend had. Maar in de 84e minuut verdween een in eerste afgeslagen bal alsnog achter de goed keepende Driebergen goalie Michel van Bruggen en kreeg de thuisploeg wederom geen loon naar werken.

De Driebergenaren zullen de komende weken het geluk meer aan hun zijde moeten hebben om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Zaterdag as 24 maart de uitwedstrijd Kockengen-FC Driebergen aanvang 14.30