Alweer geen beloning voor FC Driebergen: 1-0 nederlaag

Hoenderdaal

FC Driebergen heeft zaterdag 9 februari weer een zeer onverdiende nederlaag geleden tegen een van de koplopers uit de 4e klasse G SVM in Maartensdijk met 1-0. Door de harde windkracht 7 was het een moeilijk te bespelen veld maar daar hadden beide teams last van.

De eerste kans was er na 5 minuten voor de thuisploeg maar door goed verdedigend werk vooral door de weer goed spelende Camiel Robbers voorkwam deze een achterstand. Hierna werd het spel volledig gecontroleerd door FC Driebergen en kwamen er kansen voor spits Jesse v/d Boomen en Abate Nyamsi en Michel Hoekstra maar door te gehaast reageren mislukt deze pogingen.

Steeds weer was het de uitblinker van deze wedstrijd de pas 17 jarige speler Lucas van Druten die met zijn enthousiasme de voorwaartse aan het werk zette. SVM kwam maar sporadisch aan aanvallen toe en de kleine mogelijkheden werden goed verdedigend.
In de 30e minuut werd het 0-1 door Abate Nyamsi maar werd afgekeurd voor buitenspel. Even later een uitstekend lopende aanval door Jelle Adema ingeleid naar Jesse v/d Boomen maar die schoot de bal in handen van de SVM doelman.

Met een uitstekend spelend FC Driebergen werd de rust bereikt met een teleurstellende 0-0.

De 2e helft was van een iets mindere kwaliteit maar nog wel zo dat het overwicht bleef en de kansen kwamen er weer. Moet wel gezegd worden dat de uitvallen van SVM ook niet ongevaarlijk waren waarbij doelman Bryan Hoedeman een paar keer handelend moest optreden en dat naar behoren deed.

De grootste kans kreeg SVM in de 61e minuut maar deze kans werd met wat geluk geblokkeerd door de FC Driebergen verdediging. In de 72e minuut een uitstekende aanval Via Lucas van Druten ,Jesper Doesburg naar Michel Hoekstra die deze kans net niet kon verzilveren. Daarvoor had de 1e wissel plaats gevonden Victor van Andel werd gewisseld voor Jelle v/d Werf . Daarna nog kwam Don v Steijnvoort en Sven Evers als wissels het veld in.

Toen kwam de 80e minuut door een snelle doorbraak op rechts was de speler van SVM die al heel veel beslissende doelpunten had gemaakt nu ook weer scorend met een voortreffelijk doelpunt hoog in de linker bovenhoek .1-0

Wat ook FC Driebergen nog probeerde zelfs laatste man Paul van Hofwegen ging in de spits erbij spelen en kreeg ook nog een kans op de gelijkmaker maar ook dit lukte niet.

En zo droop een zeer terneergeslagen ploeg het speelveld en was de thuisclub de gelukkige winnaar.

Zaterdag as 16 februari 2019 de thuiswedstrijd tegen SEC uit Soest aanvang 14.30