Amateurvoetbal kiest voor vernieuwing pupillenvoetbal

Van der Sluijs Auto's

Door de KNVB is het besluit genomen dat het amateurvoetbal vanaf het seizoen 2017/’18 start met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen.

De nieuwe wedstrijdvormen worden in twee jaar, stapsgewijs ingevoerd.

Wat verandert er precies?
Met de introductie van het nieuwe pupillenvoetbal volgt Nederland het voorbeeld van Engeland, Duitsland, Spanje en België. Hiermee hoopt de KNVB meer dribbelen, schieten, samenspelen, scoren voor onze kinderen en dus meer plezier voor onze jeugd te bereiken. In het online magazine lees je alles over de nieuwe wedstrijdvormen, de begeleiding, voetbaltechnische aspecten, competitiezaken, accommodatie en sportiviteit en respect.

Seizoen 2017/’18
Vanaf het seizoen 2017/’18 voetballen pupillen onder 8 en onder 9 jaar in de vernieuwde opzet op een kwart voetbalveld, wedstrijden van 6 tegen 6. In het huidige seizoen spelen die leeftijdscategorieën nog 7 tegen 7 op een half veld. Spelen op een kleiner veld sluit beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd.

Seizoen 2018/’19
Vanaf het seizoen 2018/’19 starten de teams van onder 10, onder 11 en onder 12 met de nieuwe wedstrijdvormen. Met dit overgangsjaar krijgen verenigingen en voetballers de ruimte de nieuwe opzet te leren kennen en in te voeren. In totaal krijgen zo’n 300.000 voetballertjes met de nieuwe wedstrijdvormen te maken.

Evaluatie
Medio seizoen 2017/’18 volgt een evaluatiemoment waarin de KNVB graag verneemt hoe de wijzigingen in de praktijk uitwerken en of er nog verbeteringen kunnen worden aangebracht.

Meer informatie per leeftijdsgroep
In het online magazine wordt per leeftijdscategorie duidelijk uitgelegd wat de wijzigingen exact inhouden.
Klik hier voor het online magazine.