Amstelboys winnaars 7-e editie FCD-Darttoernooi voor koppels

Thesio ICT Professionals

In de goed gevulde FCD-kantine werd op 16 december 2017 weer gestreden om de felbegeerde “Arie Sturkenboom Bokaal”. In tegenstelling tot voorgaande jaren klonk het beginsignaal “game on” al om 14.30. Dit om de feest/coverband “De Rockstieren” uit het hoge noorden volledig tot hun recht te laten komen. Mede dankzij hun meer dan uitstekende optreden werd ook deze avond weer een succes.

Zoals gebruikelijk plaatsten de nummers 1 tot en met 4 uit de poules zich voor de eerste knock-out-fase. Hierna verassingen al om. Voormalig winnaars The Mighty Boys bleken dit jaar niet zo Mighty te zijn, evenals Arthur Gijzen die noodgedwongen met een nieuwe partner moest spelen. Anton Advokaat was deze maat, maar ondanks een prachtige 126 finish op de bull was het snel afgelopen. Ook het hoog aangeschreven duo Mak&Put 2.0 kwam niet verder dan de kwartfinale. In de halve finales rekenden de Amstelboys verrassend af met voormalig winnaars De Stommelingen en waren de The Bully’s nipt te sterk voor de Anaconda’s.

De toch wel verrassende finale werd dus een treffen tussen De Amstelboys (Jan Drost/Peter Schouten) en The Bully’s (Jeroen Heuzer/Rick Hendriks), dit alles onder uitstekende leiding van Master-caller Jens Schoenmakers en rekenwonder Arthur Gijzen.

De eerste leg was een sterke van de Amstelboys. Vooral scorend konden de Bully’s niet bijblijven. Door gepruts op de dubbels van de Amstelboys kwamen er toch nog kansen voor de Bully’s maar een gedecideerde dubbel 4 was verlossend en dus 1-0 voor de Amstelboys.
De tweede leg was nog beter van het op voorsprong gekomen team. Alles rond of boven de 60 en maar 1 beurt van de Bully’s boven de 50. 2-0 aldus en er werd gevreesd voor een eenzijdige finale.
Leg 3 echter was er de ommekeer. Met 3 keer een 85 score en binnen een beurt checken op dubbel 18 was het ineens weer een wedstrijd. 2-1 aldus.
In leg 4 waren de Amstelboys het even helemaal kwijt. Maar liefst 7 beurten van onder de 30. The Bully’s gooide zelf ook niet briljant, maar via een goedgeplaatste 81 score en 2 beurten later een check op dubbel 2 gingen we naar een sudden deathleg.

Deze begon furieus met achter elkaar 100, 114 en 95 scores. Daarna zeer gelijk op. Goed wegzetten van de Amstelboys op dubbel 16 deed vermoeden dat het klaar was. Er werd echter een volle beurt gemist dus gloorde er hoop voor The Bully’s. Helaas kon de van een blessure terugkomende Jeroen Heuzer vanaf 63 geen dubbel over laten voor Rick Hendriks en kwam uit op 27. Er werd echter nog een volle beurt gemist en zo kwamen de Amstelboys op dubbel 8 uit. Hendriks dacht zijn kans schoon te zien maar gooide zich jammerlijk dood. De derde beurt voor de wedstrijd was het wel raak en dus kroonde de Amstelboys zich FCD Open Dartskampioen van 2017.

Onze dank en waardering gaan uit naar iedereen die deze avond weer tot een mooi succes hebben gebracht, wij wensen iedereen een sportief en vooral gezond 2018 toe!!

De Organisatie,
Ed Saelmans, Peter van Galen, John Evers, Ron Geerding