Arie Balk al 55 jaar nauw betrokken bij het voetbal in Driebergen-Rijsenburg

Bleijenberg Financiële administratie

Arie Balk al 55 jaar nauw betrokken bij het voetbal in Driebergen-Rijsenburg en nog steeds vrijwilliger!

FC Driebergen bouwt voort op een hele historie van voetbalactiviteiten in Driebergen-Rijsenburg. Voor de jeugd is dat wat we allemaal hebben vanzelfsprekend. Er zijn echter vrijwilligers die al heel lang met voetbal bezig zijn, zelfs langer dan de leeftijd van veel ouders en verzorgers!

Een ervan is Arie Balk. Hij is nog net geen 80 jaar en al 55 actief met voetbal. Hij kan terugkijken op een periode bij CDN, daarna bij Dalto en sinds 2011 bij FC Driebergen. Hij heeft bijna alles gedaan in die jaren, van het begeleiden van de jeugd, tot het regelen van het wedstrijdsecretariaat.

Op woensdagmiddag regelt hij de kantine wanneer de mini’s aan het trainen zijn. Ook tref je hem op zaterdagochtend vroeg aan op het wedstrijdsecretariaat. Hij zorgt dat alles wordt voorbereid voordat de wedstrijden beginnen. Tussendoor legt hij de ouders die bardienst hebben uit hoe het koffieapparaat en de kassa werkt. Daarna heet hij de gastteams welkom, legt uit welke kleedkamer en scheidsrechter ze krijgen en op welk veld ze moeten spelen. Dit gaat door tot het einde van de middag. Daarna is het mooi geweest en heeft hij zijn biertje meer dan verdient.

Is die dan klaar voor de rest van de week? Nee zijn hart ligt ook bij dieren in het bijzonder de kinderboerderij ’t Woelige Nest in Driebergen. Samen met zijn goede vriend Ruud van Essen zorgen ze er samen voor dat de kinderboerderij goed draait. Voor een kinderfeestje op de boerderij draait Arie zijn handen nauwelijks om.

Best Arie, namens velen danken we je hartelijk voor al het goede dat je voor onze club hebt betekend en we hopen dat je nog vele jaren bij ons blijft.

Namens het bestuur,
Erik Zegwaart