Arthur Gijzen wint Peter Dingemans Single Darttoernooi

Zaterdag 24 juni werd voor de 2-e keer gestreden om de titel “winnaar FCD Peter Dingemans single-darttoernooi”.  Zeven deelnemers minder dan vorig jaar, maar zeker niet minder gezellig!

De muzikale omlijsting werd zeer relaxed verzorgd door “good old” Kees Kastrop, wie kent hem niet!

Met 41 dartfanaten (verdeeld over 6 poules van 6 en 1 van 5) aan de oche (daar is geen vertaling voor, maar daar staat men met de voet tegen aan) ging de poulefase van start. Negen speerwerpers moesten er afvallen, zodat de knock-outfase van start kon gaan met 32 kanshebbers. Al snel bleek dit het eindstation voor 16 man, waaronder een aantal vooraf getipte favorieten. (we noemen maar geen namen..).  Vervolgens vonden 8 en daarna 4 man hun Waterloo..

De halve finales (zonder de verliezend finalist van 2016 Daniël Bettin): winnaar van 2016 Marcel Smit tegen  de sterk spelende debutant en slechts 16 jaar oude Pim Huberts. Uitslag 1-3 in het voordeel van Pim. De andere halve finale: Aron Sikking (winnaar koppeltoernooi 2016) nam het op tegen Arthur Gijzen (eveneens oud-winnaar van 1 der koppeltoernooien); uitslag 3-0 voor Arthur.

De finale, een mooi affiche, de ervaren Arthur tegen de getalenteerde Pim. Onder bezielende leiding van de Driebergse Martin Fitzmaurice, mastercaller Martin Sikking, beloofde het een enerverende eindstrijd te worden.  Pim scorend prima, maar helaas lieten de dubbels hem in de steek.

Arthur, verkerend in een soort van trance, stond uitstekend te checken. Dit leverde hem een mooie  5-0 overwinning op en werd dus de terechte winnaar van de 2-e FCD Peter Dingemans Darttoernooi. Voor Pim gloort hoop, want deze jongeman is een natuurtalent wetende dat hij pas 1 jaar fanatiek de dartsport beoefend.

Iedereen bedankt voor de geslaagde en  gezellige avond en we gaan volop in training voor het komende koppeltoernooi op waarschijnlijk 16 december as, dus noteer alvast in de agenda !

Sportieve groet,

De FCD Dartorganisatie.