B3 bestolen tegen De Meern

Eindelijk weer een wedstrijd om de knikkers. Na een winterslaap van enkele weken is het wel afwachten hoe de vorm is bij de jongens.  We waren met 16 man en dus met 5 wissels op de bank moesten we de klus klaren. Iedereen leek scherp aan de wedstrijd te beginnen maar voordat ik er erg in had stonden we al achter met 2-0. Enorme straffe wind zorgde voor  verwarring tussen de achterhoede en Tristan (onze tijger in het doel). Hierna pakten we de draad goed op en kregen een paar goede kansen op een goal.  De paal en keeper stonden een eerste succes van ons in de weg waardoor we enigszins ongeduldig werden. Gelukkig stond Robin en Patrick,  geflankeerd met Jordy en Joshlin, hun mannetje. Na een half uur bracht ik de 5 wissels in. Dit bleek een goede uitwerking te hebben. We kregen meer kansen en drukten de verdediging van de Meern helemaal terug tot in hun eigen 16 meter.

5 minuten voor rust was het dan zover, een mooie steekpass van Sven kwam bij Serkan terecht  en die bedacht zich niet. Keeper was kansloos op zijn harde schuiver.  Hierna werd het spel van de Meern iets harder. Joshlin werd van achter een paar keer geraakt en bij de laatste tik werd hij pissig en duwde zijn tegenstander weg. Binnen enkele seconden stonden er 20 man aan elkaar te trekken en mekaar te duwen. Haseeb, sterk als ie is, probeerde de zaak te sussen en kreeg als beloning samen met Serkan 5 minuten straf. Scheidsrechter had het niet helemaal door en floot warrig.

In de rust hebben we afgesproken dat wij de tegenstanders direkt onder druk zouden zetten. Dit resulteerde in een 6 tal opgelegde kansen maar de bal wilde er niet in. Haseeb, Bilal, Damian, Serkan, Jurjen en Fahim kregen de beste kansen. Eindelijk na 20 minuten werd het door een mooi schot van Fahim 2-2.

We drukten door en na een mooie solo van Bilal kwam de bal bij Sven. Sven liet met een schuiver  de 2-3 aantekenen. Dit was terecht en een mooie beloning voor het harde werken. Jammer genoeg werd een bal verkeerd beoordeeld door onze achterhoede en kon de Meern een goal maken. 3-3.

Hierna hadden we nog 10 minuten de tijd om wat aan de stand te doen. Hasan werd de laatste 10 minuten nog ingebracht. Hij was ziek geweest en had maar voor een paar minuten lucht.  Laatste minuut werd hij diep gestuurd door Damian en haalde hij op het nippertje de bal niet.  Moe als hij was draaide hij zich om om terug te lopen naar zijn eigen helft. De keeper van de Meern wilde haast maken en trapte vervolgens in zijn haast tegen de rug van Hasan aan. Hij draaide zich om en zag de bal voor zijn voeten liggen. Hij schoof de bal bekeken langs de keeper de goal in.  Iedereen was door het dolle heen en dacht dat we de 3 punten mee zouden nemen naar Driebergen. Scheidsrechter had al gewezen naar de middenstip. Toen hij plots naar de grensrechter liep om te vragen wat er nou was voorgevallen met Hasan en de keeper. Resultaat was dat de goal werd afgekeurd en dat ons een zuivere en dik verdiende overwinning werd afgenomen.

Ondanks de teleurstelling was ik heel tevreden met jullie instelling en werklust.

John