B3 klopt Houten

Afgelopen zaterdag was het de 1e wedstrijd in de nieuwe competitie. Thuis tegen het altijd goed voetballende Houten. Enigzins gehavend begonnen we de wedstrijd door het ontbreken van onze keeper Tristan maar weer terug van een lange afwezigheid(ziekte) onze Jurjen.

Jordy nam de honneurs waar in de goal en met 4 wissels op de bank begonnen we de wedstrijd.

We begonnen slecht, erg veel balverlies en heel onrustig aan de bal. Houten daarentegen begon veel beter. Zij lieten de bal gaan en waren veel scherper in de duels. Dit resulteerde  in de 10e minuut in een achterstand. Deze had groter kunnen zijn ware het niet dat Jordy als een volleerd keeper de 1 na de andere bal uit zijn goal bokste. We werden langzaam aan wakker en begonnen Houten wat meer tegenstand te bieden. Met Mert op het middenveld kregen we meer grip en de 1e kans was al raak. Een scrimmage voor de goal en de bal rolde langzaam uit de 16  waar Joshlin de bal keihard op goal  schoot. Keeper was kansloos en zo stonden we na 15 minuten weer op gelijke hoogte.

Met Haseeb in de spits, Viktor op rechts en Jurjen op links  kregen we nog een paar kleine kansjes maar dat resulteerde niet in een goal.

Het spel golfde op en neer en na een fantastische lob over Jordy heen stonden we weer tegen een achterstand aan te kijken. Na deze goal werden de 4 wissels ingebracht. Dit was van grote invloed op de het spelbeeld. Met Yorrick in de spits, Bilal op rechts, Serkan op links en Damian in de midden werden we sterker en sterker.  2 minuten later was het al raak. Een mooie voorzet van Joshlin werd door Yorrick gemist maar Sven stond daar als een duiveltje uit een doos en tikte de bal onder de keeper door. 2-2

De rust hebben we gebruikt om mekaar op te peppen en proberen mekaar scherp te houden.

Met Robin en Patrick in de as  en met Hasan en Joshlin op de flanken hadden we een goede verdediging die stond als een huis. Op de midden met Sven, Richard , Serkan en Damian kregen we een veldoverwicht die al snel resulteerde in een fantastische goal van Sven. Sven kreeg van Bilal de bal ingespeeld en met 1 beweging zette hij 3 man op het verkeerde been. Hierna met een bekeken schuiver liet hij ook de keeper het nakijken.3-2. Eindelijk stonden we dan voor en dit was het teken om vol in de aanval te gaan. Joshlin werd op rechts door Serkan de diepte ingestuurd terwijl iedereen een voorzet verwachtte dacht Joshlin daar iets anders over. Met een prachtige lob tekende hij de 4-2 aan en bekroonde daarmee zijn goede spel. Even later een corner van Sven die de bal voorgaf en deze werd perfect door Mert in de kruising gekopt. Prachtige goal en daarmee liet Mert zien dat ie een goede vorm te pakken heeft.

Houten maakte vanuit het niets de 5-3 maar wij lieten ons niet van de wijs brengen en trokken weer ten aanval. Haseeb kreeg de bal op de middenlijn en stoomde op 2 verdedigers af. Iedereen verwachtte dat hij de verdedigers zou uitspelen maar daarentegen gaf hij de bal aan Bilal die door een mooie loopactie zichzelf had vrijgespeeld. Bilal alleen op de keeper af en met een zacht rolletje onder de keeper door rolde de bal tergend langzaam naar de goal. De bal had helaas te weinig vaart om de doellijn te passeren wat een drama! Gelukkig had Bilal dit snel in de gaten en was doorgelopen om alsnog de bal het verlossende zetje te geven. 6-3. Houten maakte hierna nog de 6-4 maar dat deed niets af aan onze goede wedstrijd.

Mijn complimenten voor de vechtlust die jullie hebben getoond deze wedstrijd en hoop dat jullie hierdoor vertrouwen krijgen in eigen kunnen want dat jullie goed kunnen voetballen is zeker maar met de getoonde vechtlust worden jullie een geduchte tegenstander voor wie dan ook.