B4 blijft in spannend duel steken op remise

Kapsalon Rob

Zaterdag 12 november stond er voor de B4 een stevige tegenstander op het spel. Nummer 5 in de competitie,de B4G van Seastum werd deze week de tegenstander. Hoewel de G staat voor gemengd hebben wij deze middag geen enkele dame in het team van Seastum zien optreden.

De jongens waren van plan ook hier weer te gaan spelen voor de 3 punten en daar leek het in de 1e helft zeker naar toe te gaan. Binnen 20 minuten kwamen we op 0-2 waarbij we, en zo eerlijk moeten we zijn, het geluk wel enigszins met ons was. Bij beide doelpunten ging de keeper van Seastum niet helemaal vrijuit.

Een mooie aanval van Seastum leverde voor rust de 1-2 op. Vanaf de linkerkant schoot de aanvoeder van de tegenpartij met een prachtig schot  de bal bij de 2e paal binnen.  Eigenlijk was dat een van de weinige kansen die ze kregen waar  FC Driebergen verzuimde de voorsprong uit te bouwen. We kregen zeker 4 opgelegde kansen die normaal gesproken in doelpunten worden omgezet.

In de rust kregen de mannen van Klaas nog wat tips en complimenten zodat  we vol goede moed aan de 2e helft gingen beginnen. Tot onze niet geringe verbazing stond er ineens een andere keeper op het doel bij Seastum  die, naar later bleek, zeer veel beter was als de keeper waartegen we de 1e helft hadden gevoetbald.

Het moet gezegd de 2e helft was Saestum de betere ploeg. Dankzij een paar prachtige reddingen van Mick bleven we lang vasthouden aan onze voorsprong. Uiteindelijk moesten we buigen voor de druk en scoorde Seastum de gelijkmaker. Toch kregen we in de 2e helft nog 3 uitstekende kansen waarbij de mooiste kans van Tim kwam. Vanaf een meter of 25 van de goal schoot hij zo ongelofelijk hard dat de keeper de bal alleen maar voorbij hoorde suizen. Zijn schot trof echter, als een kanonskogel, de lat.

Onder leiding van een uitstekend spelende Kees hield de verdediging prima stand. Als man van de wedstrijd moet ik toch nog even Wessel Verhagen noemen. Hij speelde een bijzonder sterke wedstrijd op rechtsachter tegen de zeer snelle en behendige aanvoerder van Seastum. In de 2e helft lukte het Wessel deze speler volledig uit te wedstrijd te spelen. Ook de scheidsrechter verdiende een compliment voor de manier waarop hij de wedstrijd floot.

Helaas zat er deze middag niet meer in voor FC Driebergen B4 en moesten we genoegen nemen met een gelijkspel. Voor de neutrale toeschouwer was het een zeer spannende en leuke wedstrijd om naar te kijken.

Op naar de volgende tegenstander en met net zoveel passie en plezier blijven voetballen dan blijft de 1e plaats in zicht.