FC Driebergen B4 Kampioen!

Gisteravond was het dan zover, wij moesten nog 1 punt halen om het kampioenschap te kunnen omarmen. Onze tegenstander was de nummer 3 Delta Sport uit Houten. Ik heb de jongens voor de wedstrijd even toegesproken in de kleedkamer en toen merkte ik dat er genoeg spanning was, bleke koppies bij sommige en bij andere drukke gebaren met daarbij een hoop kabaal makend. Grappig om te zien hoe iedereen anders omgaat met spanning.

Maar ik heb iedereen op het hart gedrukt dat ze vooral moesten genieten van deze wedstrijd want dit soort wedstrijden speel je niet heel veel in je voetballeven. Dit advies hebben ze allemaal opgevolgd! Het was een genot om te zien hoeveel beleving er was en zeker hoe men elkaar steunde in het veld. Voor elke meter werd er gevochten en dit resulteerde in de 15e min in de 1-0. Jordy schoot vanaf de 16 meter de bal in de verre kruising en liet daarbij de keeper kansloos achter. Tot aan de rust werd er niet meer gescoord en in de rust heb ik ze een compliment gegeven voor de inzet en verder had ik niet veel meer toe te voegen.

Delta Sport begon de 2e helft een ietwat feller waardoor Colin, onze rots, een paar keer in actie moest komen maar zoals vaak bleek hij een onneembare vesting. Toen Jordy na goed doorzetten van Emiel op rechts de 2-0 maakte was het bekeken met het verzet van Delta Sport. Hierna bleven wij voetballen en was de 3-0 en 4-0 (ook van Jordy) de kroon op ons kampioenschap.

Het kampioenschap werd mede mogelijk gemaakt door:

1.Onze achterhoede met Achraf, Jean, Giannni en Matthijs hebben wij een blok beton in het veld staan. Verdedigend altijd de zaakjes op orde! Sjappoo heren!.

2. Ons middenveld met Fawzy, Leon, Ronan en Taoufik hebben wij dit seizoen het verschil kunnen maken met oogstrelende acties. Vele combinaties gingen vooraf aan de vele doelpunten die wij hebben mogen maken

3. Onze aanval bleek vaak zo enorm doeltreffend te zijn met een Samir die op snelheid vaak de tegenstander het nakijken liet. Met een Bjorn die, als hij scoorde, zulke mooie doelpunten maakte. Met Emiel die altijd voorop ging in de strijd en dikwijls net dat duwtje in de rug kon geven aan het elftal waardoor wij vaak de wedstrijd winnend afsloten.

4. Onze keeper Colin die een rots bleek in de goal en nimmer verzaakte. Safien onze 2e keeper was vaak geblesseerd maar heeft zeker ook een aandeel in ons kampioenschap.

5. En niet onbelangrijk onze coach Anita die alles heeft geregeld zodat ik mij kon bezighouden met voetbalzaken.

6. Yunus mijn stagiare die mij hielp dit seizoen door dik en dun en weer en wind. Dikke 9

7. En last but not least, de gastspelers, Jordy, Dave, Floris, Edison, Sander, Daan en Lars die vanuit de b2 ons eltfal hielpen gedurende het seizoen.

Als coach ben ik nog nooit kampioen geworden(zo goed zijn jullie) maar ik heb er nu een hele mooie herinnering bij dankzij jullie, Bedankt heren!

John