B4 niet te stoppen

Hoenderdaal

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de topper tegen de nr 2 CDW uit Wijk bij Duurstede. Ik merkte aan de stemming dat de jongens nerveus waren en dat is op zich niet erg als je die spanning maar kan overbrengen op je benen in positieve zin. Johan (onze huisfotograaf)kwam foto’s maken van deze topper en dat is een beloning voor onze jongens die dit ook echt verdienen.

Toen de scheids voor de aftrap floot zag ik al dat het goed zat. We zaten direct kort op de bal en vochten elk duel uit op het scherpst van de snede. Veld 4 is redelijk bezaait met gras maar er zitten teveel hobbels in om daar tikkie takkie voetbal te spelen. Desondanks probeerden we mekaar te vinden door zoveel mogelijk 3-hoekjes te vormen bij balbezit.

Desalniettemin kwam de eerste goal uit een lange bal vanuit achteruit die Achraf op maat meegaf aan onze Samir die met een bekeken schot de keeper het nakijken gaf. Johan (onze huisfotograaf) heeft dit keurig op foto gezet en daarmee is het bewijs geleverd. Na een kwartier was het Ronan die een bal over de verdediging lobde en wederom was het Samir die de 2-0 aan kon tekenen. Hierna kregen Bjorn, Leon en onze gelegenheids spits Emiel nog grote kansen om onze voorsprong uit te breiden maar dat lukte net niet. Emiel stond vandaag in de spits en de vorige wedstrijd stond hij voorstopper. Ik ben blij met zo’n speler in mijn selectie omdat, waar je hem ook neerzet, hij altijd doet waar hij goed in is nl. voetballen!

In de rust heb ik niet zoveel aanwijzingen hoeven te geven want het liep erg goed. Je ziet me nog wel wijzen op de foto waarin ik aangeef welke kant ze op moesten voetballen . 2e helft verliep net als de 1e helft. Heer en meester met daarin weinig kans voor CDW. Wanneer CDW een kans kreeg dan stond Colin daar als rots in de branding om zijn doel schoon te houden. Na 10 minuten was het Samir die Emiel diep stuurde en Emiel schoot de bal in de verste hoek zodat we daarmee op 3-0 voorsprong kwamen. 10 minuten later was het wederom Samir die nu Fawzi alleen op de keeper afstuurde. Ook Fawzi faalde niet en schoot de bal over de uitgelopen keeper en maakte daarmee de 4-0 voorsprong tot een feit. Wat een weelde was dit. CDW maakte 5 minuten voor tijd onverwachts de 4-1 maar die kwam uit de lucht vallen. Hierna floot de goed leidende scheidsrechter Salla voor het einde van de wedstrijd en konden wij elkaar een hand geven voor wederom 3 punten.

Fantastische overwinning en ook nog eens dik verdiend. Wil het hele elftal een dikke vette compliment geven voor de instelling. Daarnaast Dave, Floris en Daan bedanken voor de hulp aan ons elftal en Johan voor de prachtige actie foto’s die alleen door Johan zo geschoten kan worden.