B4 op dreef….

Afgelopen zaterdag speelden we de terugwedstrijd tegen Seastum B3. De heenwedstrijd was verloren gegaan met 5-2 dus we hadden wat recht te zetten. Ik had in de kleedkamer het idee dat ze er niet helemaal bij waren. Ik heb de jongens gewaarschuwd dat ze meer beleving moesten tonen en vooral veel plezier beleven. Ze keken mij aan en knikten een beetje gelaten en ik had op dat moment echt het gevoel dat het niets zou worden. Stelletje labbekakken dacht ik nog toen ik hun uit de kleedkamer zag strompelen. De warming-up was al niet veel beter.

De achteraf goed leidende scheidsrechter Brian Hoedeman floot voor aanvang en wat ik toen zag deed mijn hart goed. De jongens kleunden erop alsof ze kampioen konden worden. De ene aanvalsgolf na de andere beukten tegen de verdediging van Seastum aan waardoor deze verdediging het uiteindelijk begaf,een prachtige diepe pas van Achraf bereikte Samir die 1-0 aantekende. Samir en Bjorn waren een plaag voor Saestum. Met goals van nogmaals Samir en Leon stonden wij met de rust op 3-1 voorsprong.

Na de rust maakte Seastum een frommelgoal maar er was geen twijfel bij onze ploeg over wie deze pot zou gaan winnen. Met prachtig combinatievoetbal werd Seastum uiteindelijk naar huis gezonden met een 5-2 nederlaag. Prachtige prestatie waar ik als trainer alleen maar blij mee kan zijn. Het voetbal was verzorgd maar wat ik belangrijker vond was de instelling van alle spelers die deze wedstrijd wilden winnen koste wat het kost. Klasse mannen!!!

Mijn complimenten gaan uit naar alle spelers. Rest mij nog wel even Dave en Edison te bedanken vanuit de B2 die ons hielpen.

John Evers