De bal wil er niet in…

Zaterdag 8 oktober jl trad op ons hoofdveld de toekomst van onze vereniging, JO 12-1, aan tegen een bekende voetbalnaam uit Utrecht en de club die bv Marco van Basten tot haar spelertje mocht rekenen; UVV.

De mannen van trainers Jaimy Jamie en Mick hadden de afgelopen weken al zeer goede wedstrijden gespeeld met mooie uitslagen en ook op de training is het erg leuk en leerzaam.
Onder een heerlijk zonnetje werd er gestart met de warming up. Basis spelers in een positie spel met Jaimy Jamie en de wissels samen met Mick bij de keeper. Het publiek kon toen al zien dat hier talenten aan het voetballen waren en gingen er eens goed voor zitten. Ikzelf, als vader van Mick en samen met mijn andere zoon die in het eerste van FCD speelt wilde wij de mooie voetbalverhalen waar Mick mee thuiskomt weleens zelf aanschouwen. Ik kan u zeggen dat het meer dan de moeite waard was. Wij zagen prachtige voetbalcombinaties en veel spelplezier. De mannen ging volop in de aanval maar konden nog niet tot scoren komen. Bij een van de zeldzame uitvallen van UVV viel de bal, helemaal tegen de verhouding in, in het doel van FCD. Geen paniek of onrust, rustig door voetballen, de gelijkmaker was een kwestie van tijd. Aanval na aanval ging af op het doel van UVV. Mooie aanvallen opgebouwd via Hidde en Rutger met een vlijmscherpe Mees op rechtsbuiten. Eigenlijk kan ik iedereen wel noemen maar ken ik helaas de namen niet allemaal. Een goede keeper, bijna niet te passeren achterhoede, goede middenvelders en snelle aanvallers. Een speler willen wij speciaal noemen: Bram, een topper in de dop waarvan al zijn acties lukten.

Toch blijft het zo gewenste doelpunt uit. De trainers gaan heel gedurfd met 4 aanvallers spelen maar de bal wil er niet in. Op het einde van de 2e helft komt UVV niet meer van hun helft af. Het laatste fluitsignaal is er dan toch nog onverwacht snel en de mannen verliezen met 0-1. Teleurgestelde gezichten want dit was niet verwacht. De trainer van de tegenpartij feliciteert onze trainers met dit mooie team en dat vinden wij helemaal terecht.

Trainers en spelers zijn op de goede weg en dan komen de resultaten vanzelf.

Wij hebben in elk geval genoten van jullie spel.
Robin en Ernst Notenboom
Broer en vader van Mick en vanaf afgelopen zaterdag fan van JO12-1