Bekeravontuur FCD JO10-1 eindigt tegen ijzersterk Houten JO10-1

Maandagavond is er einde gekomen aan het bekeravontuur van FCD JO10-1. Houten JO10-1 was vele maten te groot voor de mannen van Arnaud van Holst en Martin Lahaye, en vertrok na een 0-7 stand halverwege met een 1-13 overwinning van De Zwoer.  

Nadat de blauw-witten in de poulefase Jonathan JO10-2, ’t Vliegdorp JO10-1 en DOSC JO10-3 achter zich hadden gelaten, waren in de eerste twee knock-outrondes achtereenvolgens DOVO JO10-2 (10-2) en Kampong JO10-2 (7-2) soepeltjes aan de Driebergse zegekar gebonden. Vooraf was echter al bekend dat Houten JO10-1 van een ander kaliber zou zijn. De ploeg uit de nabijgelegen groeikern speelt in deze leeftijdsklasse op het hoogste districtsniveau, en diverse spelers maken na de zomerstop, zo vernam uw verslaggever uit welingelichte bron, de overstap naar een betaald voetbalorganisatie.

De Houtenaren lieten er dan ook geen gras over groeien. Vanaf het eerste fluitsignaal werd druk gezet op de Driebergse formatie, en voor de secondenwijzer twee rondjes had gemaakt stond het al 0-2, en was er eigenlijk al geen sprake meer van een wedstrijd. Veel langer dan twee balcontacten duurde het balbezit voor FCD JO10-1 vaak niet, en toen de achterstand richting de dubbele cijfers liep gingen de koppies van de meeste Albicelestes, logisch, wat hangen. Voor de ware voetballiefhebber was het echter 2x 25 minuten genieten langs de lijn, want er liepen aan Houtense kant een paar rasvoetballertjes rond.

Na de limonade schoot Kasper de Kruijf bij een 0-9 achterstand de eretreffer op het scorebord. De Kruijf nam een pass van Viggo van Holst achter de defensie van Houten JO10-1 op snelheid mee, liet twee verdedigers achter zich en haalde oog-in-oog met de Houtense doelman verwoestend uit.

FCD JO10-1 is dit seizoen in de beker ver gekomen, en het is zeker geen schande om door dit ijzersterke Houten JO10-1 te worden uitgeschakeld. Met een week rust voor de boeg kan het team zich opmaken voor het competitieslot. Te beginnen op 22 april, thuis tegen koploper DESTO JO10-1. Tot dan!