Belangrijke overwinning FC Driebergen bij Bunnik´73

In deze belangrijke wedstrijd tegen het onder aanstaande Bunnik´73 wilde FC Driebergen een goede wedstrijd neer zetten en tevens wat goed te maken van de onterechte thuis nederlaag. En dat is zeker gebeurd vooral in de eerste helft was het alleen maar FC Driebergen die met veel druk en kort dekken de tegenstander geen schijn van kans gaf op het erbarmelijke slechte veld.

Zowel voor de thuisclub die dit gewend is was het ook slecht spelen en vaak hoorde je de kreet vooral van het vele Drieberge publiek dat hier normaal niet te spelen viel en de geluksfactor vaak een rol speelt)gemeente Bunnik doe hier wat aan!!!!’’).
De eerste druk van FC Driebergen kwam al in de beginfase en het was mede door goed doorzetten van Jelle Adema via Robin Notenboom en de mee naar voren gekomen Bjorn Geerding dat het uiteindelijk met een goede kopstoot Elmar van doorn was die de 0-1 op het scorebord bracht. Af en toe kwam Bunnik´73 met wat spelde prikjes er door heen maar veel gevaar leverde dat niet op. Maar het werd al snel 0-2 door weer goed doorzetten van Robin Notenboom die Pascal van Doorn de gelegenheid gaf om dit doelpunt te maken.

De 25e minuut was er een om te vermelden vanaf zijn eigen speelhelft was het de goed spelende Jelle Adema die 5 man passeerde en alleen voor de doelman een stift gaf om te scoren maar de bal tegen de lat zag belanden zo weer in de handen van de Bunnik doelman. Alles wat Driebergen was zat op zeker 0-3 te wachten om dit voor de rust af te maken maar helaas bleef het bij een ruststand van 0-2.

Een heel ander spelbeeld dan de 1e helft wat in de beginfase niet zo leek met kansen voor Robin Notenboom en Pascal van Doorn die zij onbenut lieten. Men schrok wel in de 50e minuut toen Bunnik´73 een levens grote kans vrij voor een leeg doel om zeep hielp. FC Driebergen was er toch niet gerust op en wisselde Midas de Wildt voor de lang geblesseerd gewezen Paul van Hofwegen.
En het was die zelfde Paul van Hofwegen die de bal reeds voorbij doelman Michel van Bruggen van de doellijn moest koppen .
Na nog twee wissels Mathijs Brink kwam het veld in voor Pascal van Doorn en Lucas van de Hengel voor Thomas Meeles kwam er iets meer dreiging aan het eind van het duel met nog pech van een bal tegen de paal van Paul van Hofwegen en een solo van Robin Notenboom die alleen op de keeper afging en faalde .

Zo kwam er een verdiende overwinning voor het team van de scheidende trainer Bert v/d Brom die alles uit de kast wil halen om toch wel 3e klasse te blijven.

Zaterdag as 12 april de zeer belangrijke derby van de Utrechtse Heuvelrug tussen DEV-Doorn en FC Driebergen op sportpark de woerd met de aftrap om 14.30.