Belangrijke punten FC Driebergen

Drankenspecialist de Mol

In een spannende en redelijke wedstrijd heeft FC Driebergen dan eindelijk weer eens 3 punten toegevoegd aan hun totaal en dankzij deze zeer verdiende overwinning de laatste plaats over deed aan het verliezende Voorwaarts.

De thuisclub kwam net zo als vorige week al vroeg op voorsprong,het was de altijd actieve Kevin Dame die uitstekend Abate Nyamsi aanspeelde en deze beheerst benutte 1-0 en dit was in de 8e minuut.
SVM liet dat er niet bijzitten en met hun razend snelle rechter spits Mike de Kok als gevaarlijkste man, die dan ook in de 15e minuut de gelijkmaker op het score bord bracht door een mooi afstand schot van 25 meter in de linker beneden hoek te schieten. Het zicht van doelman Michel van Bruggen werd beperkt door het aantal spelers wat voor hem stond.
De wedstrijd ging gelijk op met een klein overwicht voor FC Driebergen dat zelfs weer op voorsprong kwam door een uitstekende kopbal tegendraads ingekopt door Koen van Dijk,we schrijven de 39e minuut. Dit was een mooie opsteker om te gaan rusten. Stand 2-1.

De 2e helft begon met een wissel bij FC Driebergen ,Stijn Post bleef in de kleedkamer achter en Pim van Amerongen nam zijn plaats in. FC Driebergen begon deze helft zoals ook de start van de wedstrijd begon ,aanvallend en agressief naar voren gericht en dat leverde bij een af geslagen hoekschop een schitterend doelpunt op van aanvoerder Paul van Hofwegen die met geweldig schot over de keeper heen in de rechter bovenhoek schoot. 3-1 dus in de 48e minuut.
Maar ondanks deze verdiende voorsprong drong ook de angst weer in de ploeg en werd er te zenuwachtig gespeeld in het verloop van de wedstrijd. Een belangrijk moment was in de 72e minuut toen de scheidsrechter een zuiver penalty niet toekende ,Kevin Dame werd keihard onderuit gehaald binnen de 16 meter maar hij liet doorspelen met de volgende gevolgen.Er werd slordig gespeeld en onnodig de lange bal gehanteerd i.p.v. de bal in de ploeg te houden. Hierdoor kon SVM terug in de wedstrijd komen en wel voorafgaand aan de enige fout van doelman Michel van Bruggen die onder de bal doorliep en in de 73e minuut liet SVM deze kans niet onbenut 3-2 .

Maar ook SVM ging slordig om met de weinige kansen die het kreeg en vooral toen FC Driebergen op een veiliger voorsprong kwam door Koen van Dijk zijn 2e treffer in de 80 minuut en weer door een uitstekende kopbal werd het 4-2. FC Driebergen weer in veilige haven dacht men maar in de blessure tijd ,we schrijven de 93e( scheidsrechter liet terecht 6 minuten doorspelen) werd het toch nog even billen knijpen toen SVM weer terug in de wedstrijd bracht 4-3. Maar na nog wat zenuwachtige minuten werd de welverdiende overwinning binnen gehaald.

Zaterdag as 10 februari 2018 de uitwedstrijd aanvang 14.30 DOSC (Den Dolder) – FC Driebergen