Beleef het mee met FC DRIEBERGEN zondag 2

Nederland- San Marino….. Waar het Nederlands voetbalelftal tegen San Marino negentig minuten en een beetje voor nodig had, deed FC DRIEBERGEN zondag 2,in de bekerwedstrijd (thuis) op zondag 4 september tegen Saestum 5, uit Zeist, dit in tweeënzeventig minuten. Met nog twintig minuten te spelen stond de11-0 op het scorebord en daarmee was de koek nog steeds niet op.

Het zou 13-0 worden en als de scheidsrechter (ons aller Hans van Vught) niet uit mededogen voor die arme Zeistenaars tien minuten eerder had afgefloten dan waren er zeker nog drie goals bij gekomen. Oké, Oranje scoorde al na een kleine zeven minuten terwijl wij er drieëntwintig minuten voor nodig hadden. Aad (Peter Adema) opende de score wat de inleiding van een beroerde dag betekende voor Saestum 5. Aad kreeg het op z’n Heupen waarna de ballen achter elkaar het net in ploften, uiteraard in ons voordeel. We gingen rusten met 6-0 op het scorebord.

Na de rust ging FC DRIEBERGEN zondag 2 vrolijk verder waar het gebleven was en ontpopte Tijmen Jan zich als een ware doelpunten machine en Fred als de keizer van de assists. Genieten met een grote G was het. Het was inmiddels geheel droog geworden en er brak zelfs een zonnetje door. We verdienden het, zo waren we het snel eens met elkaar. Maar waarom de vergelijking met ons Nederlands elftal, zondag 2 associëren met Oranje? Gaat dit niet te ver, overschatten wij onszelf niet een beetje en zal deze monsteroverwinning niet per ongeluk een incident zijn? Wij vinden en denken van niet.

Oranje heeft Maarten, wij Andor, zij Joris, wij Hugo, zij John, wij Patrick, zij Gregory, wij Ico, zij Erik, wij Alex, zij Khalid, wij Remco, zij Kevin, wij Sander, zij Wesley, wij Maurice, Zij Mark, wij Koos, Zij Nigel, wij Martin, zij Dirk, wij Tijmen Jan, zij Klaas Jan, wij Aad, zij Robin, wij Fred, zij Hedwiges, wij Hessel, zij Rafael, wij Erwin, zij Luuk, wij Charelle, zij Bert en Cookie, wij Ron en ondergetekende. Hoeveel overeenkomsten heb je nodig?

Net als onze nationale trots hebben we de overwinning uitbundig gevierd, maar stond de focus alweer snel op de volgende wedstrijd. Nederland treft Finland, Wij Saestum (ja, alweer) 2 uit. De eerste competitiewedstrijd, zondag 11 september om 11:00 uur. De statistieken wijzen uit dat we het daar structureel lastig hebben en nauwelijks punten mee naar Driebergen nemen. Wij gaan ervoor om daar voorgoed verandering in te brengen.

Met het goede spel en scorende vermogen van afgelopen zondag tegen Saestum 5 maken wij kans om, net als het Nederlands elftal op de FIFA wereldranglijst, bovenaan (en weer een overeenkomst) te eindigen en kampioen te worden. De weg daar naar toe en alle ontwikkelingen rondom zondag 2 kunt u wekelijks volgen in “beleef het mee met FC DRIEBERGEN zondag 2”.

De coach