Blijven we als Vrouwen 1 in de top 3?

Op zaterdag 14 mei stond de belangrijke thuis wedstrijd tegen Achterveld op het programma. Deze wedstrijd was cruciaal om in de top 3 te blijven! Voor de dames nog een onbekende tegenstander omdat Achterveld halverwege de competitie ingestroomd is en het tot nu toe goed doen!

De ochtend begon met een aantal dames die eerst het G-team in Houten zijn gaan aanmoedigen bij hun kampioenswedstrijd. Vrouwen 1 feliciteert het G-team met de 4-6 overwinning en dus met het kampioenschap!

Nadat Tess haar pakketje opgehaald had in Doorn en Tamara gelukkig mee kon doen want de oppas was geregeld kon Victor beginnen met de wedstrijdbespreking. Alles op z’n tijd dames! Victor stelde de volgende 11 spelers op: Annabel, Lia, Sandra, Kaya, Lisa, Laura A, Minouche, Manon, Laura S, Tamara en Elisa. Met als gouden bank: Tess, Noëlle en Amy. Na de motiverende woorden van Victor ging het team zich vol vertrouwen omkleden. Bij de warming up werd het team klaar gestoomd voor de wedstrijd door Ibrahim.

De wedstrijd kon beginnen nadat het team onze vaste betrouwbare vlagger Ron zagen aankomen.

De 1ste helft werd afgetrapt door onze topper en pupil van de week Robin. Robin liep vol zelfvertrouwen langs het team van Achterveld en scoorde ook nog eens een mooi doelpunt. Dit werd een mooi voetbalweekend voor onze pupil van de week, want Robin heeft de dag erna ook nog een hele leuke dag op de vriendinnendag gehad.

Waar Robin een mooi doelpunt in de eerste helft maakte gebeurde dit niet door het team zelf in de eerste helft. Er waren een aantal mooie kansen die helaas niet werden benut. Eerste helft werd wel door FC Driebergen gewonnen voornamelijk door de hardwerkende middenvelders: Manon, Minouch en Laura A.

In de tweede helft ging het team na een peptalk van Ib vol zelfvertrouwen weer het veld op. Opdracht: meer gaan voetballen en niet teveel lange ballen. Het duurde dan ook niet lang voordat de 1-0 door Laura S een feit werd na het harde werken en mooie assist van Tamara. Het tweede doelpunt kwam tot stand na het druk zetten op de opbouw van Achterveld. Manon viste hun bal uit de lucht en gaf hem netjes in de loop op Laura S. Zei wist hem heerlijk in de linker kruising te leggen. 2-0! FC Driebergen ging steeds beter voetballen en de verdediging liet het balletje mooi rond gaan en er werd lekker opgebouwd. Lia en later Noëlle, Lisa, Kaya en Sandra wisten met onze altijd betrouwbare keepster Annabel mooi de boel op slot te gooien achterin.

Terug van weggeweest mocht Amy Wenting haar eerste minuten weer gaan maken na ruim 4-5 jaar weggeweest te zijn.

Het derde doelpunt werd heerlijk ingeschoten door onze snelste speelster van het veld: Elisa!Manon legde de bal perfect breed over de 16 , waardoor Eliza hem er netjes in kon leggen op links van de keepster, 3-0.

Rond de 80ste minuut werd Laura A op 20 meter voor het goal onderuit gehaald door de keepster wat een rode kaart waard was. De scheidsrechter gaf deze niet i.v.m. de sportieve wedstrijd van zowel FC Driebergen als Achterveld. Aanvoerster Sandra mocht plaats nemen achter de bal op haar favoriete plekje. Ze schoot hem netjes over de muur, de linker kruising in, 4-0.

De laatste minuten werden op een laag tempo uitgespeeld en de blaren waren bij sommige speelsters een feit geworden door het warme weer.

Dinsdag 17 mei om 20:00 staat de volgende competitiewedstrijd op het programma wederom tegen het sportieve Achterveld team