Bloedstollend gevecht bij O12-1

Hoenderdaal

Vandaag stond een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Jonathan O12-2. Zij waren de huidige nummer 2 in de competitie en deze wedstrijd bepaalde of we 3e of 6e zouden worden. Met een ruime overwinning was er een hele kleine kans op een tweede plek.

We kregen een extra impuls van Sinterklaas, die de aftrap verrichte. Gelukkig ontvingen we meteen de bal. Vandaag moesten we het doen zonder de aankoop van Jonathan, Ruben.

Jonathan begon duidelijk beter en feller. We kwamen er de eerste minuten niet aan de pas. Het eerste schot wordt gelukkig goed geblokt. Na 6 minuten kregen wij de eerste corner van Stein die Vos vond. Zijn kopbal ging naast. Voornamelijk de linksbuiten van Jonathan was continu dreigend. Mees verdedigde uitstekend en liet zich niet in de luren leggen. Hij zou dit de hele wedstrijd volhouden en speelde een uitstekende wedstrijd.
In de 12e minuut zagen we voor het eerst een mooie combinatie van ons met Anouar-Stein. Fabian stond vrij, maar Stein zag het niet en draaide de verkeerde kant op. Het was wel de aanzet tot een scherpere O12-1.

Na een kwartier was er een combi tussen Stein en Fabian. Hij ging zijn man voorbij en kwam in een scrimmage. De verdediger klemde de bal en viel vervolgens met beide handen op de bal. Er werd gefloten en wij waren klaar voor de penalty. Tot verrassing van het vele thuispubliek werd er een vrije trap aan de verdediger gegeven.

Corner van Stein op het hoofd van Rutger, maar kon geen kracht zetten. De counter werd er feilloos uitgehaald door Mees! De wedstrijd werd spannender, feller en de teams waren aan elkaar gewaagd. Ruim 5 minuten voor rust kregen we een vrije trap op 25 meter. Joost ging er achter staan, smokkelde wat meters en dacht waarom niet ineens. Aan de kant werd nog gezegd “dat kan toch niet”. Joost dacht daar anders over en schoot de bal hard in. Hij belande net naast de kruising. Ook Jonathan kreeg nog een grote kans na een weggekopte voorzet. Het schot ging rakelings naast.

De snelle spelhervatting via Erik en Hidde zorgde dat Anouar in balbezit kwam. Joost werd in de “16” aangespeelde en kapte zijn tegenstander uit. Hij kreeg een tik en ging languit. Ook nu zag de scheidsrechter er geen penalty in. We moesten meteen weer opletten op de snelle counter. Binnen een paar schijven was de voorhoede bereikt en stonden er 2 aanvallers en alleen Erik nog. Erik vertraagde goed, zodat Olivier en Hidde weer konden bijsluiten en het gevaar was geweken.

Voor rust was er nog één kans voor ons na een verkeerde uittrap van de keeper tegen Anouar. Hij gaf voor, maar Fabian kon er net niet bij. Jamie kon de mannen nog even tips geven om te kijken of we in de tweede helft konden doordrukken.

De eerste minuten na rust waren voornamelijk spannend met dreiging, maar geen echte kansen. De eerste kans was wel voor ons na 6 minuten. Olivier kwam goed voor zijn man en had zo een leeg veld voor zich liggen. Hij maakte een lange rush en kroop naar binnen om te schieten. De rush had iets teveel energie gekost, zodat het schot kracht miste. Inmiddels had Christiaan uit de O11 ook zijn debuut gemaakt. Hij liet zich meteen zien door goed mee te verdedigen. Na circa 12 minuten was er weer een snelle dreigende counter. De linksbuiten maakte een halve omhaal, maar daar stond Mart om te pareren.
Een overtreding na ruim een kwartier leverde, op een mooie plek, een vrije tap op. De tegenstander bleef mekkeren en de scheidsrechter stuurde hem 5 minuten naar de kant. De muur stond te dichtbij en dat intimideerde Stein toch, zodat zijn vrije trap kracht miste. Christiaan liet zich goed gelden en liet de verdediger geen ruimte. Een minuut later had hij een mooie aktie en passeerde zijn tegenstander en gaf een voorzet die net te ver was voor Vos en Anaouar. Christiaan bleef liggen en volgens toeschouwers was hij geraakt in zijn gezicht door voet of hand.

Het spel ging op en neer en het werd steeds spannender. Steeds meer publiek bleef staan bij het eerste veld. Jonathan schoot naast en ook Mart moest reddend optreden bij een vrije trap. Fabian, Mees, Hidde, Erik, Olivier en Bram onderbraken steeds vaker de counter door fel op de tegenstander te zitten. Het leek er steeds meer op dat er niet gescoord zou worden.

Drie minuten voor tijd speelt Rutger Anouar aan die wegdraait en Joost aanspeelt. Hij ziet Christiaan wegsprinten en speelt hem in de diepte aan en komt alleen op de keeper af. Hij gaat goed door en weet de punt van de punt van zijn schoen tegen de bal te drukken, zodat de keeper hem net niet heeft. Hij draait naar links en schiet de bal in het lege doel. GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOAL 1-0. Wat een ontlading en de heren knuffelden Christiaan bijna dood.

Van belang nu de wedstrijd uit te spelen. Nog geen minuut later een grote kans voor Jonathan, maar het schot ging net naast,  oeps…..
We kregen natuurlijk ook meer ruimte voorin. Hidde speelt Anaouar strak in de voet. Hij kapt uit en via Christiaan gaat de bal naar Joost. Hij krijgt de bal net niet onder controle, maar weer een mooie combinatie. De blessuretijd leek heel lang, maar was uiteindelijk 3 minuten en zonder goal. De winst en 3e plek in onze Hoofdklassepoule was een feit.

Samenvattend een spannende enerverende wedstrijd met emotie, coach Jamie die het bijna niet meer had, onze foutloze “grens” Papa Olivier, Christiaan en Mees. Super gedaan mannen. Wat een wedstrijd en er is trots dat overheerst.