Brons voor FCD F2 bij toernooi FC Eindhoven

Op deze zonnige zaterdag stond voor FCD F2 een verre reis op het programma, naar de lichtstad, alwaar het team één van de deelnemers was aan het F-toernooi van de amateurtak van eerste divisionist FC Eindhoven. Dat het een zware kluif voor de Albicelestes zou worden leek op voorhand vast te staan. Het deelnemersveld bestond immers uit F1-teams die in het district Zuid 1 op een hoog niveau acteren. Een hele uitdaging dus. Bij aankomst op het door hoge bomen omringde complex van FC Eindhoven bleek dat twee verenigingen zich helaas hadden afgemeld. De overgebleven vier teams speelden daarom een hele competitie.

De eerste twee wedstrijden (tegen FC Eindhoven F1 en de latere ongenaakbare toernooiwinnaar rksv Heeze F1) gingen weliswaar verloren (respectievelijk met 2-3 en 0-2), maar er werd door de Driebergse formatie goed gevoetbald. Tegen FC Eindhoven F1 liet de ploeg zich niet intimideren door het soms té fysieke spel van de organiserende vereniging en had er meer ingezeten. En ook Heeze F1, een technisch goed onderlegde en uitstekend voetballende ploeg, werd prima partij gegeven, en moest pas in de blessuretijd de 0-2 worden geïncasseerd. Hierna leken de mannen door het warme weer wat loom en uitgeblust, want de derde wedstrijd tegen het eveneens nog puntloze Gestel F1 leverde weliswaar een 1-1 gelijkspel op, maar de mannen bewogen zich enigzins inspiratie- en futloos over het veld.

Die lijn werd in de tweede wedstrijd tegen FC Eindhoven F1 helaas voortgezet, want de Driebergers lieten zich plichtmatig met 0-2 aan de kant lieten schuiven. Maar daarna richtte het team zich weer op. Weliswaar ging de return tegen Heeze F1 verloren (0-3), maar de blauw-witten toonden weer vechtlust, zodat de laatste wedstrijd, wederom tegen Gestel F1, een heuse kleine finale kon worden genoemd. De mannen liet hierin zien uit het juiste hout te zijn gesneden, want vlotjes werd een 4-0 voorsprong bereikt. Na de 4-1 tegentreffer onderscheidde doelman Luke Lahaije zich in enkele één tegen één situaties nog met enkele prima saves, zodat de mannen na afloop samen met de trotse coaches Arnaud van Holst en Martin Lahaije met een echte schaal op de gevoelige plaat konden worden vastgelegd.

Nog een speciaal woord van dank voor de teammanagers Saskia en Edu Dorland, die de deelname aan dit toernooi regelden, en er ook vandaag voor zorgden dat het de mannen aan werkelijk niets ontbrak. Tot volgende week zaterdag, als FCD F2 een lang maar mooi seizoen afsluit met het thuistoernooi.

IMG-20160521-WA0001