C1 na bekerthriller verdiend door naar de volgende ronde

C1 bij elkaar voor de strafschoppenreeks in de bekerwedstrijd.
Nozawa

Woensdagavond speelde de C1 hun bekerwedstrijd in de tweede ronde van de KNVB beker. Thuis werd het op veld 3 tegen Focus 07 een wedstrijd om niet snel te vergeten. Onder leiding van de soeverein leidende Bryan Hoedeman ondersteund door grensrechter Ashraf en achterwacht Ine bij de (goede) grensrechter van Focus ontstond een prachtige Cup fight.

Aanvankelijk waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd. De C1 had een licht overwicht en uit een vloeiende op volle snelheid uitgevoerde aanval over rechts stuitte Marijn uiteindelijk op de prima keeper van Focus. Een van de volgende aanvallen bracht Justus alleen voor de keeper en hij schoot beheerst na tien minuten de 1-0 binnen. Helaas glipte na twintig minuten een Focus speler door middenveld plus verdediging en schoot onhoudbaar voor Jerre raak in de rechter bovenhoek. Deze 1-1 was ook de ruststand.

Na de rust moest volgens één van de vele toeschouwers het gas er maar eens vol op. En dat gebeurde ook. De aanval zette meteen goed druk, het middenveld ondersteunde dat en achterin werd alles rond de middenlijn al opgevangen. Aanval na aanval wervelde op het Culemborgse doel af. Een doelpunt kon niet uitblijven. Na 6 minuten werd Justus goed diep gestuurd en alleen voor de keeper legde hij netjes terug op Lucas. Deze schoot (was het wel een schot?) de bal met zijn bekende Suarez stijl in het doel (2-1). Daarna bleef de C1 de bovenliggende partij en het wachten was op de genadestoot. Die bleef uit en vanuit het niets maakte Focus in de 24e minuut door verkeerd uitverdedigen de 2-2. Nog één keer werd de rug gerecht maar het lukte niet meer om de beslissende te maken.

Het gelijke spel na 70 minuten betekende direct strafschoppen nemen. Twee keer nam de C1 door reddingen van Jerre een voorsprong en Serif kon – na zijn fantastische wedstrijd – de C1 met de laatste strafschop naar de volgende ronde schieten. Dat lukte niet en ook bij om en om waren de reddingen van Jerre en kansen voor FC Driebergen. Ook Sem had de mogelijkheid maar hij hield de spanning er nog even in. Uiteindelijk was het Daan die bij de tiende strafschop van de C1 het beslissende schot gaf hoewel de keeper er nog heel dichtbij was. Coach Geert heeft het niet gezien maar aan het gejuich wist ook hij snel dat deze – ook voor de toeschouwers / ouders – zenuwslopende strafschoppenserie aan een einde was gekomen.

Geweldige wedstrijd, een C1 op stoom (afgelopen zaterdag VRC nog met 6-1 geklopt) dus laat de volgende tegenstander maar komen.