C1 bereikt overtuigend de volgende ronde in de beker

Van der Sluijs Auto's

Waar het in de vervolgcompetitie nog wat moeizaam gaat, gaat het in de beker met de C1 bijna vanzelf. Woensdag 2 maart stond de uitgestelde bekerwedstrijd tegen HDS C1 op het programma. Na de redelijk eenvoudige overwinningen in de poule kon de C1 nu echt aan de bak. Een bekende tegenstander want aan het begin van het seizoen was de oefenwedstrijd nog gewonnen (was het nou 3-2 of 5-2?) van HDS. Maar beide ploegen misten toen spelers, Arif mocht een tijdje op de strafbank plaatsnemen en het was heel warm.

Nu was het koud en thuis op ons eigen (trainings)veld 3. De volgende ronde moest zeker met het thuisvoordeel mogelijk zijn. Was de hoofdcoach daarom wat gespannen? De spelers leefden echter ontspannen naar de wedstrijd van 18.30 uur toe. Onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Ton Meeles ondersteunt door onze eigen in opleiding zijnde grensrechter Ashraf (en tweede helft Arif want er moet natuurlijk ook zelf getraind worden) had de C1 een vliegende start. Voordat alle toeschouwers gearriveerd waren (je kan bij dit team echt niet te laat komen!), stond het al 3-0. In de 1e minuut een mooie aanval over links en Justus die de 1-0 hard binnen schiet met rechts. In de 5e minuut nog zo’n aanval en nu Justus met links een schot dat via de voet van de keeper binnenvloog (2-0). En in de 11e minuut nam Lucas een voorzet vol op de zogenaamde pantoffel en stond de C1 verdiend en ruim voor met 3-0.

Daarna bleef het team goed combineren, veel druk zetten en kansen creëren maar zelfs drie gunstige vrije trappen leverden geen doelpunten meer op. En inval-keeper Filip stond zijn mannetje bij een paar kansen van HDS of de lat lag in de weg.

Ook na rust kwam de C1 vlammend uit de startblokken. Een uitgespeelde aanval over rechts leverde bij de tweede paal voor een leeg doel echter geen doelpunt op. Wel mooi om te zien dat de getrainde aanvallen er in de wedstrijd ook uitkomen. Langzaam zakte het niveau, het werd rommelig en HDS wist na 10 minuten zelfs de 3-1 te maken.

De laatste 25 minuten werden echter goed uitgespeeld met kleine kansen over en weer. Gescoord werd er niet meer en dus bereikte het team met deze vooraf door de assistent-coach al bij het team aangekondigde 3-1 overwinning de volgende ronde.

Wij kijken uit naar de volgende tegenstander. Wie zal het zijn?