C1 knokt zich terug in kampioensstrijd

Thesio ICT Professionals

Na de mooie bekeroverwinning stond de C1 afgelopen zaterdag meteen de volgende uitdaging te wachten. Om nog mee te kunnen doen om het kampioenschap moest er van Baarn C1 (alles gewonnen waaronder van het bij ons bekende ’t Goy 0-4!!) gewonnen worden. Maar eerst moest om 12.00 de C2 uit in Culemborg uit de brand geholpen worden aangezien zij door allerlei omstandigheden 6 spelers misten. Youri, Sem en Pim plus Stijn uit de D1 en Siep uit de C5 zorgden er mede voor dat ook de C2 in de kampioensrace blijft door een 4-2 overwinning.

Daarna snel terug naar Driebergen waardoor de toegezegde taart (verloren latjetrap door de trainers) naar volgende keer werd verschoven. Coach Geert had een mooi speelplan uitgedokterd om Baarn te ontregelen en de jongens voerden het prima uit. Door het inzakken van beide ploegen waren er weinig kansen en ging het spel op en neer zonder veel gevaarlijke situaties. Echter na 25 minuten glipte de spits van Baarn door de verdediging en in een valpartij van hem met Mo en keeper Jerre zag de uitstekende scheidsrechter een strafschop hoewel Jerre claimde dat de speler hem eerst schopte. Baarn liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en dus stond de C1 met 1-0 achter.
Vier minuten later zorgde Lucas na een schitterende aanval over links voor de 1-1. Dat was ook de ruststand. In de rust werd er met elkaar afgesproken dat er zeker meer in zat als wij rustig bleven en de C1 de druk zou opvoeren. Na 10 minuten werd Sem gelanceerd en binnen de 16 in de rug geduwd. De scheidsrechter gaf eerst nog voordeel maar tot een goed schot kon Sem niet meer komen. Tot groot ongenoegen van Baarn werd er weer een strafschop gegeven maar nu in het voordeel van FC Driebergen. Justus schoot de 2-1 strak (halfhoog) binnen.

Baarn was van slag en de C1 ging erop en erover waarbij ook het thuispubliek zich fanatiek liet horen. Meer doelpunten hingen in de lucht. Eerst was er weer zo’n flitsende aanval die de keeper van Baarn er nog goed tegenhield. Uiteindelijk was het spits Jort die zijn Michiel Kramer momentje pakte en de 3-1 uit een scrimmage tegen de touwen joeg. En dat als PSV supporter!
Er waren nog kansen over en weer en het werd soms wat grimmig maar in de stand kwam geen verandering meer. Zeker gezien de tweede helft en de kansen was het een verdiende overwinning.

Door de gelijke spelen van Amsvorde, Sporting en ’t Goy deed de C1 goede zaken in de stand en wie weet gaat de C1 zich definitief mengen in de strijd om het kampioenschap. Als je zo blijft spelen inclusief de inzet/strijd dan moet dat lukken. En had de assistent echt weer op 3-1 ingezet? Ja, maar eerlijkheidshalve moet hij wel bekennen dat het een 3-1 voor Baarn betrof. Toch de tegenstander teveel overschat qua scorebord journalistiek. Gelukkig stond er dit keer geen taart op.