C1 moet nog loskomen

Na een goede oefenreeks is het de C1 tot nog niet gelukt deze lijn qua uitslagen in de promotie tweede klasse voorjaarscompetitie voort te zetten. Van Saestum C1 werd namelijk knap met 4-2 gewonnen en Hercules C1 speelt aanzienlijk hoger maar de 3-0 nederlaag kwam wel voort uit een redelijk gelijk opgaande wedstrijd.

Er werd dan ook met hoge verwachtingen uitgezien naar de eerste competitiewedstrijd tegen VRC C1 thuis. Een vriendschappelijke wedstrijd met een gehavende C1 was eerder in 3-3 geëindigd maar ook nu werd het een gelijkspel (2-2). Alleen kwam dat deze keer tot stand door een onnodig snelle achterstand van 0-2 met daarna een stormloop en heel veel kansen waarvan er maar twee werden benut.

De week daarna was het uit tegen Amsvorde C1 hetzelfde verhaal. Snel met 1-0 achter, heel veel kansen, toch nog 1-2 voor met mogelijkheden op 1-3 en meer en dan toch nog de wedstrijd onnodig uit handen geven met 3-2. Tegen SCH thuis ging dat gelukkig een stuk beter en de 2-0 voorsprong had veel groter kunnen zijn. Een late tegentreffer maakte het nog spannend hoewel de beste kansen voor de C1 waren en bleven. Een zwaarbevochten overwinning die het team weer vertrouwen gaf voor de volgende wedstrijden.

Afgelopen zaterdag leek Sporting ’70 dan ook een mooie uitdaging om de eerdere ook al onnodige 4-2 nederlaag in de najaarscompetitie weg te sp(o)elen. Zonder Mo en Arif in de laatste linie leek dat lastig maar met invaller Matijn uit O-14 was er weinig aan de hand. Sporting werd goed onder druk gezet en de eerste kansen waren voor Daan en Mell. Een snelle uitgespeelde aanval leverde opeens de 1-0 voor Sporting op. En uit een corner waarbij niet goed gedekt werd, schoot Sporting ook nog snel de 2-0 binnen.

De C1 liet zich hiervan niet van de wijs brengen en bleef aanvallen. Ondanks een schot van Justus, een kopbal van Sem en een kopbal op de paal van Daan was de ruststand 2-0. Na rust was er hetzelfde beeld. De C1 kreeg kansen (Youri en Justus) en Sporting brak af en toe uit. Jerre moest dan ook aan de noodrem trekken, kreeg gelukkig geen kaart maar de vrije trap werd wel fraai hard onder de lat in het doel geschoten (3-0). Met een extra middenvelder werd nog meer de aanval gezocht om het tij te keren en Sem leek de aansluitingstreffer tussen de palen binnen te koppen. Leek want het werd uit een counter 0-4.

Ook zijn derde koppoging ging er daarna niet in maar gelukkig redde Justus met een hard schot waar alle frustratie in zat de eer (4-1). Gezien het spelbeeld en het aantal kansen in de eerste vier wedstrijden is de huidige 6e plaats te laag dus na de vakantie gaat hieraan gewerkt worden. Ondertussen is er ook nog de bekerwedstrijd tegen HDS C1. Genoeg mogelijkheden voor de C1 om zich te revancheren dus.